Externe

Stocurile de oxigen din spitalele din Ucraina se diminuează: „2.000 de persoane au nevoie de oxigen pentru a supravieţui”

Stocurile oxigen pentru tratarea pacienților cu COVID-19, precum și a răniților de război, scad periculos de mult în Ucraina din cauza conflictului, a avertizat directorul general al OMS.

Stocurile de oxigen din spitalele din Ucraina se diminuează: „2.000 de persoane au nevoie de oxigen pentru a supravieţui” Stocurile de oxigen din spitalele din Ucraina se diminuează: „2.000 de persoane au nevoie de oxigen pentru a supravieţui”

 

 


Spitalele din Ucraina se confruntă cu o penurie de oxigen, cel puţin 2.000 de pacienţi având nevoie de acesta pentru a supravieţui, au avertizat lideri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 


Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nivelul de aprovizionare cu oxigen în spitalele din Ucraina este periculos de scăzut din cauza conflictului.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit lui Tedros, aceste niveluri scăzute vor avea un impact asupra capacităţii medicilor de a trata pacienţii cu COVID-19.

„Lipsa critică de oxigen va avea un impact asupra capacităţii de a trata pacienţii cu COVID-19 şi multe alte afecţiuni”, a spus el.


Responsabilul a menţionat faptul că trei mari fabrici de oxigen s-au închis în ţară.

„Cel puţin trei producători majori de oxigen din Ucraina s-au închis acum şi căutăm modalităţi de a obţine oxigen din ţări vecine şi modalităţi de a-l livra în siguranţă acolo unde este nevoie'', a spus el.


Mesajul său a fost reluat de Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii, care a declarat în cadrul conferinţei că peste 2.000 de persoane bolnave de COVID-19 se află în prezent sub asistenţă cu oxigen în spitalele din Ucraina.

„Cred că estimarea de săptămâna trecută a fost că în Ucraina erau cel puţin 2.000 de persoane sub oxigen pentru COVID-19 (…) Asta înseamnă 2.000 de persoane care au nevoie de oxigen pentru a supravieţui, acest număr nu s-a schimbat”, a declarat Michael Ryan.

De fapt, a spus el, acest număr a crescut, deoarece avem oameni cu răni şi oameni care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale şi au nevoie de oxigen.

„Avem copii cu pneumonie infantilă, avem femei cu dificultăţi în timpul travaliului. Deci, oxigenul nu este salvator doar pentru COVID-19, oxigenul este salvator de vieţi, punct”, a insistat responsabilul OMS, subliniind că pacienţii nu pot fi puşi pe o listă de aşteptare pentru oxigen, ci au nevoie de el chiar acum.

 

CITEȘTE ȘI:

Herson, primul mare oraș din Ucraina care a fost capturat de ruși. Primar: „Orașul este înconjurat”

Solidaritate. Asociația „O masă caldă”, campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter