Social

Solidaritate. Asociația „O masă caldă”, campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina

Asociaţia „O masă caldă”, care găteşte pentru clujenii nevoiaşi, a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina. Spitalele au nevoie urgentă de provizii medicale.

Solidaritate. Asociația „O masă caldă”, campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina/Sursa foto: cnbc.com Solidaritate. Asociația „O masă caldă”, campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina/Sursa foto: cnbc.com

 

 


Spitalele din Ucraina au ajuns să fie cele mai afectate în urma războiului început în data de 24 februarie. Multe dintre acestea au cerut ajutorul asociaților din alte țări pentru provizii medicale.

„Asociația comunității ucrainene din România avea nevoie urgentă de bani pentru achiziționarea de medicamente și alte produse pentru spitale în baza unei liste concrete care a fost trimisă din Ucraina. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Ca să nu se piardă timp prețios și să ajungă convoiul umanitar cât mai repede la destinație am plătit facturile din asociație, dar pentru că noi avem un alt obiect de activitate am deschis un alt cont special pentru doritorii care doresc să ajute (...) Ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că vorbim despre război, nu sunt calamități naturale, nu sunt sinistrați, e vorba de răniți în timp de război și nevoile sunt altele și atunci viața este important să meargă centralizat prin organizații care știu ce au de făcut”, a declarat pentru monitorulcj.ro Raimonda Boian, co-fondator al asociaţiei.

Din banii adunați se vor cumpăra saci de dormit, medicamente, saltele și alte produse de care au nevoie spitalele din Ucraina.


Tu cum poți să ajuți?

Deși acțiunea caritabilă a început în 28 februarie, asociația clujeană a reușit să strângă deja 10.000 lei din cei 125.000 necesari.

Dacă vrei să contribui, o poți face cu o sumă de bani, oricât de mare, în contul bancar următor:


Asociatia O Masa Calda

CONT RON: RO67BTRLRONCRT0292723305

 

Bucătărie mobilă pentru intervenții

Pe lângă strângerea de fonduri pentru spitalele din Ucraina, Asociației O masa caldă a pus la dispoziția autorităților OMCVan-ul, o mașină care va transporta la solicitarea autorităților de la punctele de trecere ale frontierei hrană pentru refugiații care fug din calea războiului.

Strategia lor este pe termen lung, ei încercând să reziste și peste o lună sau un an dacă conflictul continuă.

„Din fericire la Satu Mare este o echipă extraordinară care se deplasează și se mișcă foarte ușor. Ei sunt în colaborare cu autoritățile și merg unde sunt solicitați. Tot ce ne dorim noi este să nu se facă risipă de resurse umane, materiale și financiare. E important ca lucrurile să se întâmple acolo unde este nevoie. OMCVan-ul (mașina Asociației O masa caldă-n.red) se va deplasa la solicitarea autorităților de la graniță sau a celorlate ONG-uri”, a adăugat Raimonda.

 

CITEȘTE ȘI:

UMF Cluj oferă refugiaților ucraineni 50 de locuri de cazare, cu masă asigurată, și asistență medicală gratuită

Refugiații din Ucraina pot zbura gratuit cu Wizz Air! Compania a anunțat că oferă 100.000 de bilete gratuite, inclusiv de la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter