Externe

Herson, primul mare oraș din Ucraina care a fost capturat de ruși. Primar: „Orașul este înconjurat”

Orașul Herson din sudul Ucrainei, care este foarte important din punct de vedere strategic, a fost capturat de forțele ruse.

Herson, primul mare oraș din Ucraina care a fost capturat de ruși. Primar: „Orașul este înconjurat” Herson, primul mare oraș din Ucraina care a fost capturat de ruși. Primar: „Orașul este înconjurat”

 

 


Orașul Herson din sudul Ucrainei, a fost capturat de forțele ruse, potrivit oficialilor ucraineni, relatează nytimes.com. 

 


Acesta a devenit primul oraș important aflat sub controlul Rusiei de la începutul războiului.

„Nu există nicio armată ucraineană aici (...) Orașul este înconjurat”, a declarat primarul din Herson, Igor Kolykhaev.


După zile de lupte intense, forțele ucrainene s-au retras spre orașul din apropiere Mykolaiv. 

Cu doar câteva ore mai devreme, oficialii ucraineni au spus că guvernul municipal este încă în funcție, iar primarul a spus că Herson „așteaptă un miracol”. Aproximativ 10 ofițeri ruși înarmați, inclusiv comandantul rus, au intrat în Primărie, a spus domnul Kolykhaev, și au de gând să înființeze un centru administrativ rus acolo.


Căderea orașului Herson, care are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori și este situat la nord-vest de Crimeea, este foarte semnificativă din punct de vedere strategic. Acest lucru le-ar putea permite forțelor ruse să controleze mai mult coasta de sud a Ucrainei și să meargă spre vest, unde este orașul Odesa.

Un înalt oficial al Pentagonului a spus că forțele ruse din Ucraina continuă să sufere probleme logistice și conducerea militară a Rusiei a devenit mult mai agresivă în țintirea infrastructurii civile din orașe.

CITEȘTE ȘI:

Un cameraman al postului Kiev Live TV, ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev

Ucrainenii fără acte pot solicita azil în România. Peste 1.000 au cerut statut de refugiat de la începutul invaziei Rusiei

Etichete: rusia oras razboi ucraina
Ultimele Stiri
abonare newsletter