Externe

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după 5 ore. Ucraina a cerut retragerea forțelor ruse, dar fără rezultat

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după aproximativ 5 ore și fără o concluzie concretă. O nouă rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după 5 ore. Ucraina a cerut retragerea forțelor ruse, dar fără rezultat Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după 5 ore. Ucraina a cerut retragerea forțelor ruse, dar fără rezultat

 

 


Luni au avut loc negocierile de pace ruso-ucrainene la frontiera cu Belarus timp de cinci ore, dar fără rezultate.

 


Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Volodimir Zelenski, a fost de a cere un armistiţiu imediat şi retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Rusia a fost mai prudentă: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze obiectivele Rusiei la negocieri.


Delegaţia rusă a fost condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, iar cea ucraineană - de ministrul apărării, Oleksi Reznikov, care s-a prezentat în ţinută militară kaki.

După ce nu s-a ajuns la o concluzie în urma primei runde de negocieri, cele două părți se vor reîntâlni într-o nouă rundă la granița Belarus-Polonia.


„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri, scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza pentru a lua decizii pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile, părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Următoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a declarat  consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, scrie digi24.ro.

CITEȘTE ȘI:

23.514 de refugiați ucraineni au intrat în România în decurs de 24 de ore

Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

Ultimele Stiri
abonare newsletter