Politică

Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat luni că este momentul ca România să fie membru deplin al spaţiului Schengen.

Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen” Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

 

 


Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, aflată în vizită oficială în România, a declarat că este momentul ca România să fie membru deplin al spaţiului Schengen.

 


„Sper că se va întâmpla curând, Comisia a făcut, după cum ştiţi, în aceşti zece ani, evaluarea că România este pregătită pentru Schengen. Iar aceasta este poziţia noastră în continuare. Încercăm să convingem Consiliul să avanseze, deoarece este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”, a arătat oficialul de la Bruxelles în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

Bode a însoţit oficialul de la Bruxelles în vizita făcută la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Johansson a vizitat şi tabăra mobilă de refugiaţi amenajată pe stadionul din localitate. Ministrul afacerilor interne a spus că România este pregătită pentru orice scenariu și deplin implicată „în furnizarea unui răspuns coordonat şi articulat” la situaţia creată după invazia rusă din Ucraina.


„România rămâne ferm angajată în efortul comun de a proteja pacea şi securitatea în regiune şi de a acorda sprijin umanitar naţiunii ucrainene”, a declarat Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI:

Mesaj pentru București: „Nu intrați în Schengen fără respectarea supremației dreptului european”

Ultimele Stiri
abonare newsletter