Externe

Halucinant! Un pilot a încercat să oprească motoarele unui avion în plin zbor

Un pilot al companiei Alaska Airlines, care nu era de serviciu, dar stătea pe strapontină în cabina piloţilor unui zbor comercial, a fost acuzat de tentativă de omor după ce a încercat să oprească motoarele avionului în timpul zborului.

Un pilot al companiei Alaska Airlines, care nu era de serviciu, dar stătea pe strapontină în cabina piloţilor unui zbor comercial, a fost acuzat de tentativă de omor/ Foto: pixabay.com Un pilot al companiei Alaska Airlines, care nu era de serviciu, dar stătea pe strapontină în cabina piloţilor unui zbor comercial, a fost acuzat de tentativă de omor/ Foto: pixabay.com

 

 


Un pilot al companiei Alaska Airlines, care nu era de serviciu, dar stătea pe strapontină în cabina piloţilor unui zbor comercial, a fost acuzat de tentativă de omor după ce a încercat să oprească motoarele avionului în timpul zborului, notează AFP, citată de agerpres.ro 

 


Avionul de tip Embraer E-175 al Horizon Air făcea legătura între Everett, statul Washington, şi San Francisco, când s-a produs incidentul duminică, a declarat compania-mamă Alaska Airlines într-un comunicat.

Avionul, care transporta 80 de pasageri, a fost deviat spre Portland, Oregon, unde a aterizat în siguranţă.


CITEȘTE ȘI:
Un avion cu 293 persoane la bord a dispărut imediat după decolare

Potrivit Alaska Airlines, piloţii Horizon Air au semnalat „o ameninţare credibilă pentru siguranţă legată de un pilot Alaska Airlines în afara serviciului care călătorea aşezat pe strapontină în cabina piloţilor”.

„Ocupantul scaunului de siguranţă a încercat în zadar să perturbe funcţionarea motoarelor”, a precizat compania.


„Căpitanul şi copilotul de pe Horizon au reacţionat rapid, puterea motorului nu s-a pierdut, iar echipajul a securizat aeronava fără incidente”, potrivit sursei.

Compania nu l-a identificat pe inculpat

Alaska Airlines nu a identificat individul, dar un bărbat pe nume Joseph Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost inculpat luni de serviciile comitatului Multnomah, la Portland, de 83 de capete de acuzare pentru de tentativă de omor, punerea în pericol a altei persoane şi punerea în pericol a unui avion.


Live ATC, un site care arhivează conversaţiile dintre piloţi şi controlorii de trafic aerian, a publicat o înregistrare audio a pilotului Horizon Air relatând evenimentele.

„L-am dat afară din cabină pe tipul care a încercat să oprească motoarele„, a spus el. „Şi se pare că acum provoacă probleme în spate”, a adăugat.

„Cred că e sub control. În afară de asta, poliţia trebuie să fie acolo de îndată ce aterizăm”, a insistat el, descriind incidentul drept o ameninţare de „nivel 4”, care implică încercarea de a compromite securitatea în zbor.

O anchetă este în curs de desfăşurare asupra faptelor. Mai multe companii aeriene permit piloţilor aflaţi în afara serviciului să călătorească aşezaţi pe strapontina din cockpit, un scaun situat chiar în spatele piloţilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul

Cursa de Crăciun Chișinău-Tel Aviv, anulată în urma unei altercații la bord. Doi pasageri ar fi primit același loc în avion

Alertă cu bombă la bordul unui avion care urma să decoleze de la București

Etichete: avion motoare pilot
abonare newsletter