Actualitate

Un avion cu 293 persoane la bord a dispărut imediat după decolare

Un aparat Boeing 777-200 a pierdut a pierdut contactul cu turnul de control vineri, la ora 20.40, ora României şi de atunci nu mai există nicio informaţie despre avionul care are la bord 293 de persoane.

Avion disparut Avion disparut

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu destinaţia Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit capitala malaysiană. 
Potrivit Mediafax, avionul a dispărut în spaţiul aerian al Vietnamului. Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în spaţiul aerian al Vietnamului, a anunţat Guvernul vietnamez, citat de AFP. "Avionul a pierdut contactul în spaţiul aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min", precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locală 02.40 (vineri, 20.40, ora României), potrivit companiei. Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat de la Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri de 13 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, şi trebuia să sosească la Beijing la ora locală 06.30 (00.30, ora României). Potrivit agenţiei China Nouă, 160 de pasageri sunt de origine chineză.


Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prăbuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager.

În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea a o sută de persoane.

abonare newsletter