Externe

FOTO. Proteste la Moscova în faţa ambasadelor ţărilor „neprietenoase”: „Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”

Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase”.

Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase”/ Foto: themoscovtimes.com

 

 


Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase”, cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea.

 


„Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa susţin Ucraina (...) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean”, a explicat mişcarea de tineret „Molodaia gvardia” („Tânăra Gardă”) într-un comunicat.

„Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei de la ruşi”, a asigurat pentru AFP preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA. 


Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi „Statele Unite, tu semeni moartea”, „Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”, a notat un corespondent al AFP.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP. Conform informaţiilor furnizate de „Molodaia gvardia”, totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.


Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rusia a decorat piloții care au doborât drona americană în Marea Neagră. Ministrul rus de externe : „Avioanele nu au avut contact cu drona”

Rusia a elaborat un plan pentru a împiedica apropierea Republicii Moldova de România și Occident

Ultimele Stiri
abonare newsletter