Externe

Accidentul feroviar din Grecia, unde au murit 38 de oameni, a fost cauzat de o „tragică eroare umană”, acuză premierul grec

Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o „tragică eroare umană”, a declarat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o „tragică eroare umană”/ Foto: @greekcitytimes - Twitter Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o „tragică eroare umană”/ Foto: @greekcitytimes - Twitter

 

 


Ciocnirea a două trenuri în Grecia, marţi seara, accident soldat cu cel puţin 38 de morţi, a fost cauzată de o „tragică eroare umană”, a declarat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

 


„Totul arată că drama este cauzată, din păcate, în principal de o tragică eroare umană”, a spus şeful guvernului elen, la o zi după acest accident de tren „fără precedent” în Grecia, potrivit acestuia, şi care, potrivit unui nou bilanţ, s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi şi zeci de răniţi.

Anterior, ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat demisia după acest accident dintre un tren de pasageri care circula între Atena şi Salonic, în nordul ţării, şi un convoi de marfă. El a declarat că a preluat infrastructura „nepotrivită pentru secolul 21” când a fost numit în funcţie în 2019 şi atunci a afirmat că va face eforturi să o îmbunătăţească. „Aceste eforturi nu au fost suficiente”, a spus oficialul grec citat de Reuters.


Trenurile s-au ciocnit frontal în timp ce circulau, dintr-un motiv necunoscut, pe aceeaşi linie pe o distanţă de câţiva kilometri.

Şeful gării din Larissa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost arestat în cursul zilei, potrivit unei surse judiciare şi este urmărit penal pentru „omor prin imprudenţă” şi „vătămare corporală”.


Majoritatea victimelor sunt tineri, a subliniat premierul Mitsotakis. Mulţi studenţi reveneau la Salonic după un weekend prelungit, luni fiind sărbătoare legală în Grecia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Cel puțin 32 de persoane au murit. VIDEO

Arestări după tragedia feroviară din Grecia. Cel puțin 36 de persoane au murit. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter