Externe

Arestări după tragedia feroviară din Grecia. Cel puțin 36 de persoane au murit. FOTO

Şeful gării din Larisa, în centrul Greciei, a fost arestat după coliziunea frontală violentă între două trenuri soldată marţi noapte cu cel puţin 36 de morţi.

Cel puțin 36 de persoane au murit în urma accidentului feroviar/ Foto: @MerakMeraki - Twitter Cel puțin 36 de persoane au murit în urma accidentului feroviar/ Foto: @MerakMeraki - Twitter

 

 


Şeful gării din Larisa, în centrul Greciei, a fost arestat după coliziunea frontală violentă între două trenuri soldată marţi noapte cu cel puţin 36 de morţi, informează marţi surse din poliţie, relatează AFP.

 


„Şeful de gară în vârstă de 59 de ani a fost arestat. Faptele care îi sunt reproşate vor fi anunţate în scurt timp”, a declarat această sursă pentru AFP.

În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al guvernului grec a afirmat că cele două trenuri circulau pe acelaşi tronson de cale ferată „de mai mulţi kilometri”.


Până în prezent nu s-a furnizat niciun motiv pentru care trenurile au intrat în coliziune, dar potrivit media elene este vorba despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”. Lipsa sistemelor de securitate performante şi vechimea trenurilor erau acuzate încă înainte de accident. Societatea de căi ferate din Grecia, Hellenic Train, privatizată în 2018, este controlată de grupul italian FS.

„Este un accident inimaginabil”, a declarat pentru AFP preşedintele sindicatului mecanicilor de tren OSE, Kostas Genidounias, care se afla la locul accidentului


„Două trenuri s-au aflat pe aceeaşi linie de cale ferată şi au intrat în coliziune frontală (...) Niciun sistem de securitate, telecomandă şi semnale de circulaţie nu funcţionează. Acest oribil accident ar fi fost evitat dacă sistemele de securitate funcţionau”, a spus el. 

CITEȘTE ȘI:

Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Cel puțin 32 de persoane au murit. VIDEO

Două trenuri s-au ciocnit în Spania. Cel puțin 155 de persoane au fost rănite. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter