Externe

Un mort și mai mulți răniți în urma unui atac cu o macetă într-o biserică din Spania

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă, miercuri seara, la o biserică din Algeciras, în sudul Spaniei.

Atac cu armă albă într-o biserică din spania/captură foto: Radio Algeciras Twitter Atac cu armă albă într-o biserică din spania/captură foto: Radio Algeciras Twitter

 

 


Atacul cu armă albă a avut loc cu „puţin înainte de ora 20:00” în biserica San Isidro din Algeciras, potrivit ministerului de Interne din Spania.

 


O persoană a fost ucisă în afara bisericii şi una a fost rănită în interiorul ei, conform autorităţilor spaniole.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că persoana ucisă era un paracliser, iar un preot se numără printre răniţi.


Potrivit acestei surse, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a „a strigat ceva” în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai, transmite agerpres.ro


„Faptele sunt analizate şi investigate. 

Nu se poate stabili pentru moment natura atacului”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne.


Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

CITEȘTE ȘI:

Atac cu mai mulți răniți în Gara de Nord din Paris. Agresorul a atacat oamenii cu un cuțit

Ultimele Stiri
abonare newsletter