Externe

VREME EXTREMĂ în SUA. Furtunile de zăpadă au omorât zeci de persoane și au surprins mai mulți americani în mașini

Furtunile de zăpadă care traversează zilele acestea continentul american au creat haos. Mai multe persoane au murit în timpul furtunii, cea mai dură din ultimele decenii, sau au rămas înzăpezite în case sau mașini.

Furtunile de zăpadă au omorât zeci de persoane și au surprins mai mulți americani în mașini. FOTO: Twitter Furtunile de zăpadă au omorât zeci de persoane și au surprins mai mulți americani în mașini. FOTO: Twitter

 

 


Furtuna provoacă perturbări pe scară largă în America de Nord. Cel puțin 28 de persoane au murit în vestul statului New York, majoritatea în Buffalo, în timp ce o furtună monstruoasă de iarnă continuă să creeze haos în America de Nord, scrie BBC.

 


Un oficial de stat a spus că unii oameni au fost prinși în mașini de mai bine de două zile în ceea ce a fost „probabil” cea mai mare furtună din viața lor. Furtuna care se întinde din Canada până la granița cu Mexicul a ucis până acum 56 de persoane.

Președintele american Joe Biden a aprobat o declarație de urgență care permite sprijinul federal pentru statul New York. „Inima mea este alături de cei care și-au pierdut pe cei dragi în acest weekend de vacanță”, a scris el pe Twitter.


Mark Poloncarz, directorul executiv al județului Erie, unde se află Buffalo, a declarat: „Putem vedea un fel de lumină la capătul tunelului, dar acesta nu este încă sfârșitul”. Oficialii se tem că în următoarele zile vor fi găsite mai multe victime ale furtunii. Poloncarz a spus că multe dintre victime au murit din cauza unor probleme cardiace în timp ce curățau trotuarele de zăpadă. Unii au fost găsiți morți în vehiculele lor.

Stratul de zăpadă a depășit un metru. FOTO: Twitter

Guvernatorul Kathy Hochul, originară din Buffalo, a spus: „Este a și când am merge într-o zonă de război, iar vehiculele de-a lungul drumurilor sunt șocante”. Ea a adăugat că multe vehicule de urgență nu au reușit să ajungă în zonele cel mai grav afectate sau au rămas blocate în zăpadă.

CITEȘTE ȘI:

Adio iarnă așa cum o știam? Vremea se va încălzi uşor în toată ţara. Cum va fi vremea de Revelion?

abonare newsletter