Externe

Comisar european, despre refuzul aderării României la Schengen: „Există doar un câștigator și trăiește la Kremlin. Facem jocurile Rusiei”

Comisarul european pentru Afaceri Interne susține că este nevoie de România și Bulgaria în spațiul Schengen, iar singurul care are de câștigat „trăiește la Krmelin”.

Parlamentul European dezbate decizia Consiliului JAI privind refuzul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen / Foto: captură ecran - Facebook - European Parliment Parlamentul European dezbate decizia Consiliului JAI privind refuzul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen / Foto: captură ecran - Facebook - European Parliment

 

 


Parlamentul European dezbate marți decizia Consiliului JAI privind refuzul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. O declarație importantă susținută în plenul PE este cea a comsiarului UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Johansson a susținut că refuzul României sau a Bulgariei de aderare la spațiul Schengen este o pierdere pentru toată lumea, în afară de Vladimir Putin, președintele Rusiei.


Comisarul a spus că sigunurul câștigător de pe urma acestei decizii „trăiește la Kremlin”:

„Avem nevoie de Bulgaria si România în spațiul Schengen. Cu toții am pierdut prin votul de săptămână trecută, a fost un singur câștigător și acesta trăiește la Kremlin. Aș spune «fără cadouri pentru Putin de Crăciun». Facem jocurile Rusiei, îi permitem să ne spargă unitatea”, a spus Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, potrivit hotnews.ro.


România a ratat aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat, joi, la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Din păcate, nici după 11 ani România nu a reușit să-și convingă partenerii externi pentru a fi membru deplin al spațiului Schengen.

Ministrul ceh de Interne și comisarul european Ylva Johansson au anunțat la finalul Consiliului JAI că România nu a intrat în Schengen pentru că nu a întrunit unanimitate de voturi.

CITEȘTE ȘI:

Transportatorii cer eliminarea controalelor la frontiera dintre Bulgaria și România. Sunt cei mai afectați de eșecul Schengen

Alianța Maghiară din Transilvania, mesaj aiuritor: „România trebuie să decidă dacă vrea să avanseze spre Schengen sau spre Chişinău”

abonare newsletter