Externe

VIDEO. Peste 360 de ruși, ARESTAȚI la protestele contra mobilizării! Protestatarii, luați pe sus de forțele de ordine în Rusia

Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia. S-au efectuat arestări în minim 23 de orașe.

Protestatarii, luați pe sus de forțele de ordine în Rusia / Foto: Igor Sushko - captură ecran Twitter Protestatarii, luați pe sus de forțele de ordine în Rusia / Foto: Igor Sushko - captură ecran Twitter

 

 


Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia, afirmă grupul independent OVD-Info, citat de AFP.

 


Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 23 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial.

Jurnaliştii AFP au asistat la cel puţin 50 de arestări la Moscova, iar la Sankt Petersburg poliţia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanţi.


Demonstranţii strigau sloganuri cum ar fi „Nu războiului!” şi „Fără mobilizare!”, relatează agenţia citată.

Manifestaţiile neautorizate sunt interzise de legislaţia rusă privind protestele.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Proteste în Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Participanții, luați cu forța de poliție

Putin a anunțat mobilizare parțială a armatei în Rusia și a amenințat cu armele nucleare: „Noi avem arme de distrugere mult mai moderne decât ale NATO”

Ultimele Stiri
abonare newsletter