Externe

VIDEO. Proteste în Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Participanții, luați cu forța de poliție

În Rusia au început protestele după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială. Participanții sunt amenințați cu închisoarea.

Proteste în Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială / Foto: captură ecran Twitter - WhereisRussiaToday Proteste în Rusia, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială / Foto: captură ecran Twitter - WhereisRussiaToday

 

 


Au fost anunțate proteste în 43 de orașe din Rusia după anunțul mobilizării militare parțiale făcut de președintele Vladimir Putin.

Protestatarii au fost avertizați de Procurotura Moscovei că manifestările nu au fost aprobate de autorități și că vor fi arestați de forțele de ordine, potrivit unui comunicat citat de agenția rusă TASS.


Pedepsele pot ajunge până la 15 ani de închisoare.

Pe rețelele de socializate au fost postate deja videoclipuri cu proteste care au apărut în mai multe orașe din Rusia, precum Novosibirsk, Irkutsk și Tomsk, dar și în Siberia și Orientul Îndepărtat și alte regiuni, scrie biziday.ro.


Zeci de persoane au fost deja reținute de Poliție, potrivit The Moscow Times.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Nicolae Ciucă, după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială: „Analizăm cu calm evoluția situației împreună aliații noștri din NATO”

Putin a anunțat mobilizare parțială a armatei în Rusia și a amenințat cu armele nucleare: „Noi avem arme de distrugere mult mai moderne decât ale NATO”

abonare newsletter