Externe

S-a încheiat ceremonia de înmormântare publică al Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta va fi înmormântată în cadrul unei ceremonii private. VIDEO

Trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, Prinţul Philip.

Trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor/ FOTO: Facebook - The Royal Family Trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor/ FOTO: Facebook - The Royal Family

 

 


Trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, Prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de Regină.

 

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.


Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de Prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: „Elizabeth II 1926-2022”.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit.


Soţul suveranei, prinţul Philip, a decedat în 2021 la vârsta de 99 de ani.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a sunt primele organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965.


 

CITEȘTE ȘI:

Numeroşi britanici, adunaţi în parcuri şi pieţe pentru a-şi lua adio de la Regina Elisabeta a II-a. VIDEO

BREAKING NEWS! Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. De la „The Crown”, până la „The Simpsons”, suverana a fost un personaj iubit și pe ecrane

Mii de oameni s-au adunat în fața Palatului Buckingham, pentru a o omagia pe Regina Elisabeta a II-a. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter