Artă & Cultură

Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. De la „The Crown”, până la „The Simpsons”, suverana a fost un personaj iubit și pe ecrane

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a fascinat pe scenariştii şi actorii de la Hollywood de-a lungul domniei sale de şapte decenii.

Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. FOTO: Captură ecran Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. FOTO: Captură ecran

 

 


De-a lungul timpului, Regina Elisabeta a II-a a fost portretizată pe ecrane în seriale TV recompensate cu premii importante, în producţii de animaţie şi chiar în scenete ale emisiunii de comedie „Saturday Night Live”, informează Reuters.

 


Rolul care a adus premii importante mai multor actrițe

Suverana Regatului Unit, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, reprezintă personajul central al serialului „The Crown”, o producţie a platformei Netflix, recompensată cu mai multe premii Emmy. Actriţa Claire Foy a câştigat două premii Emmy şi un Glob de Aur pentru interpretarea tinerei prinţese Elisabeta care devine brusc regină la vârsta de 26 de ani. Olivia Colman a preluat apoi rolul principal în sezoanele ulterioare ale acestui serial, iar Imelda Staunton o va interpreta pe suverană în cel de-al cincilea sezon, care va avea premiera în luna noiembrie.

Atunci când Claire Foy a câştigat Globul de Aur în 2017, ea le-a mulţumit mai multor „femei extraordinare”, inclusiv reginei Elisabeta a II-a.


„A fost centrul lumii noastre în ultimii 63 de ani şi cred că lumea ar fi mai bună dacă alte câteva femei s-ar afla în centrul ei, dacă mă întrebaţi pe mine”, a declarat actriţa britanică.

O altă actriţă britanică, Helen Mirren, a câştigat premiul Oscar după ce a interpretrat-o pe Elisabeta a II-a în filmul „The Queen”, care s-a concentrat pe reacţia suveranei după moartea neaşteptată a prinţesei Diana.


Regina Elisabeta a II-a a devenit un personaj atrăgător la Hollywood pentru că a jucat un rol important în timpul evenimentelor majore petrecute la nivel mondial şi pentru că povestea vieţii sale a avut "un element foarte uman", a declarat Wendy Naugle, editorul-şef al revistei People.

Parodii și comedii cu Regina Elisabeta a II-a

Însă nu toate reprezentările reginei pe micile sau marile ecrane au fost realizate în cadrul unor producţii dramatice. Serialul animat de comedie „The Simpsons” a introdus personajul suveranei britanice în mai multe episoade difuzate pe parcursul celor 33 de sezoane ale acestei producţii TV.


Vanessa Redgrave a asigurat vocea reginei Elisabeta a II-a în unul dintre filmele din seria „Cars” produse de studioul Pixar atunci când suverana - reprezentată sub forma unei maşini de lux ce purta o coroană - a prezidat o cursă automobilistică organizată la Londra.

Comicul Fred Armisen a parodiat-o pe regina britanică sub forma unui monarh arţăgos în mai multe scenete difuzate în cadrul emisiunii de satiră şi umor „Saturday Night Live”, inclusiv una în care personajul fictiv al reginei îi spune cântăreţului Elton John - prezent în realitate în acea emisiune - să nu interpreteze cântecele sale „proaste” la o nuntă regală.

Ecranizările, așteptate să continue

Jurnalista Wendy Naugle se aşteaptă ca mai multe portretizări ale reginei Elisabeta a II-a să apară în perioada următoare pe micile şi marile ecrane.

„Există un teren atât de mare de descoperit. Există o foarte mult din acel univers regal pe care lumea nu îl vede. Iar eu cred că atunci când oamenii au senzaţia că pot să pătrundă între zidurile palatului, suntem fermecaţi şi vrem să ştim mai multe lucruri”, a adăugat ea.

CITEȘTE ȘI:

Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. A urcat pe tron în 1952

Ultimele Stiri
abonare newsletter