Externe

Vladimir Putin a semnat un decret prin care toți ucrainenii pot să obțină cetățenie rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret care facilitează accesul la obţinerea cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii.

Vladimir Putin a semnat un decret prin care toți ucrainenii pot să obțină cetățenie rusă / Foto: depositphotos.com Vladimir Putin a semnat un decret prin care toți ucrainenii pot să obțină cetățenie rusă / Foto: depositphotos.com

 

 


Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret care facilitează accesul la obţinerea cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, fiind astfel extinsă o măsură care până acum se aplica doar locuitorilor din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, transmit AFP şi Reuters.

 


„Cetăţenii Ucrainei (...) dispun de dreptul de a solicita cetăţenia Federaţiei Ruse conform procedurii simplificate”, se arată în decretul prezidenţial semnat de liderul de la Kremlin.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Documentul a fost publicat pe website-ul guvernului rus.


Până acum, o procedură simplificată pentru obţinerea cetăţeniei ruse s-a aplicat doar locuitorilor din teritoriile separatiste autoproclamate 'Republica Populară Doneţk' şi 'Republica Populară Luhansk', din estul Ucrainei, precum şi din regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, ocupate de forţele ruse, menţionează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

218 de refugiați din Ucraina lucrează în Cluj. Peste 5.300 s-au angajat pe teritoriul României

Noul concept strategic al NATO: Rusia, considerată o „amenințare” și China o „provocare” pentru interesele Alianței

Ultimele Stiri
abonare newsletter