Externe

Numărul persoanelor care suferă de foamete la nivel mondial a crescut în 2021 cu peste 40 de milioane

Numărul persoanelor care suferă de foamete la nivel mondial a continuat să crească anul trecut, conform unor estimări ale ONU.

Numărul persoanelor care suferă de foamete la nivel mondial a continuat să crească anul trecut/ Foto: pixabay.com Numărul persoanelor care suferă de foamete la nivel mondial a continuat să crească anul trecut/ Foto: pixabay.com

 

Un număr de 768 de milioane de persoane în medie au fost afectate de foamete în 2021, conform raportului anual al organizaţiei privind situaţia alimentară globală, prezentat miercuri la New York.


 

Numărul mediu de persoane aflate anul trecut în această situaţie a fost cu 46 de milioane mai mare decât cel din 2020 (722 de milioane), se arată în raport.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Provocările de a pune capăt foametei şi malnutriţiei sunt tot mai mari, au scris mai multe agenţii ale ONU, printre care UNICEF, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).


În raportul lor, experţii consideră că această creştere a numărului de persoane care suferă de foamete este cauzată de pandemia de coronavirus, de consecinţele schimbărilor climatice şi de conflicte.

Conform celor mai recente date ale ONU din 2020, aproape 1,3 miliarde de persoane nu şi-au putut permite o dietă sănătoasă.


Războiul declanşat de Rusia în Ucraina reprezintă un risc şi mai mare, din cauză că lanţurile de aprovizionare au fost întrerupte în urma conflictului. Printre altele, Ucraina este un important exportator de cereale. Din cauza conflictului, preţurile la alimente au crescut semnificativ în prima jumătate din 2022.

Conform ONU, situaţia furnizării de alimente este dificilă în special în ţările din Orientul Mijlociu şi Africa.

 

CITEȘTE ȘI:

Invazia rusă ar putea provoca foamete și o criză alimentară fără precedent în lume

Supraviețuitoare a Holodomorului, foametea provocată de Stalin în Ucraina: „Familiile își mâncau copiii morți”

Ultimele Stiri
abonare newsletter