Actualitate

Supraviețuitoare a Holodomorului, foametea provocată de Stalin în Ucraina: „Familiile își mâncau copiii morți”

Holodomorul, foametea provocată artificial în Ucraina, de către Stalin, între 1932 și 1933, a ucis peste 8 milioane de oameni. (Atenție! Textul conține informații cu puternic impact emoțional.)

Istoria cruntă a Holodomorului a fost trăită pe viu de Vera Pulvas (dreapta) Istoria cruntă a Holodomorului a fost trăită pe viu de Vera Pulvas (dreapta)

 

 


 

Dramele din Ucraina, din timpul Holodomorului, sunt teribile, iar cele mai teribile sunt cazurile de canibalism. Istoria cruntă a Holodomorului, reținută de documentele din arhive, a fost trăită pe viu de Vera Pulvas, cu care PressHUB a discutat în exclusivitate.


 

Vera Pulvas are azi 89 de ani. S-a născut într-un sat din Ucraina, în 1933, în plină foamete. O foamete indusă artificial de către Stalin, care a decis să le ia țăranilor ucraineni produsele agricole din gospodărie. Practic, cu poliția politică și cu armata, Stalin a luat tot ce însemna cereale.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Supraviețuire miraculoasă în mijlocul foametei

Născută într-un moment fatidic din istoria Ucrainei, un genocid, Vera a supraviețuit cu greu și cu mult noroc.


„Mătușa mea locuia în vestul Ucrainei, nu era foame acolo, și ne aducea niște cereale, niște făină. Așa m-au hrănit. Aproape am murit. Datorită mătușii mele, am supraviețuit. 

Dar oamenii au suferit, căutau cartofi înghețați în grădină, au căutat broaște și melci în râuri. Au mâncat frunze din copaci, le-au tăiat și prăjit pentru a le mânca. Au fost cazuri grave când copiii mici au murit și apoi au fost mâncați de familiile lor”, a aflat Vera Pulvas de la părinții ei care i-au salvat viața.


Citește articolul integral pe PressHUB.

CITEȘTE ȘI:

TRAGEDIE în Timișoara! O mamă s-a aruncat de la etajul 10 împreună cu copiii ei. Cei trei au murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter