Educație

Merg elevii la școală luni, 29 noiembrie? Prima zi cu prezență fizică ar fi 2 decembrie

Sorin Cîmpeanu a spus că luni, 29 noiembrie, ar putea fi declarată zi liberă, iar copii nu ar fi nevoiți să facă cursuri. Prima zi cu prezență fizică ar putea fi 2 decembrie.

Luni, 29 noiembrie, ar putea fi declarată zi liberă Luni, 29 noiembrie, ar putea fi declarată zi liberă

 

 


Sorin Cîmpeanu, care a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a declarat miercuri că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă.

 


De asemenea, 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a precizat Cîmpeanu.


Potrivit acestuia, 90% dintre elevi şi preşcolari au putut să meargă până acum cu prezenţă fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

„La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a conchis Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

Luni 29 noiembrie 2021 - zi liberă. Mini-vacanță de 5 zile pregătită de Guvern

86%, procentul necesar de vaccinare în școli, nu 60%. Expert UBB: „Decesele nu o să se vadă în școală, ci în familiile copiilor”

abonare newsletter