Educație

17 clase școlare din Cluj, SUSPENDATE din cauza COVID-19 în DOAR 3 zile! Număr imens de angajați infectați

În doar trei zile de la redeschiderea școlilor, 17 clase și-au suspendat activitatea din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

 

 


Școala s-a redeschis atât în Cluj, cât și în toată țara, pe data de 8 februarie. În cele trei zile, 17 clase și grupe de elevi au fost suspendate din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 depistate, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general, pentru monitorulcj.ro.

 


În rândul angajaților există 30 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, depistate în cele trei zile de la redeschiderea școlilor. Până în prezent nu există un număr exact de elevi infectați.

„Sunt 17 clase în total cu grupe de preșcolari la nivelul județului în care s-au înregistrat cazuri de copii bolnavi și care își vor desfășura activitatea online, conform ordinului. De asemenea, 30 de cazuri de angajați ai școlilor: cadre didactice și personal didactic auxiliar, nedidactic, au solicitat să lucreze online, fie ca sunt infectați, fie că sunt contacți direcți ai unor persoane din familie care au fost confirmați pozitiv. E vorba de aceste clase, grupe de copii, în care există cazuri și care își vor desfășura activitatea online și în jur de 30 de angajați ai școlilor. Nu avem cifre de elevi până acum, știm doar că sunt aceste clase, care au raportat ca vor rămâne în online”, a explicat Marinela Marc pentru monitorulcj.ro.


CITEȘTE ȘI:

Formularul prin care părinții își dau acordul pentru testarea elevilor de COVID-19

 


Elevi cu simptome și elevi confirmați pozitivi de COVID-19

De la începerea cursurilor în format fizic, Inspectoratul Școlar Județean a ținut legătura cu directorii școlilor din județul Cluj pentru a se asigura că măsurile de siguranță sunt bine implementate și respectate.

Cu toate acestea, 17 clase au fost suspendate din cauza apariției unui număr mare de infectări în școli. Unii elevi au simptome, iar alții au fost confirmați, dar încă nu se cunoaște numărul exact de copii infectați.


Profesorii și angajații școlilor care stau în izolare în prezent sunt unii confirmați, iar alții contacți direcți ale persoanelor bolnave de COVID-19.

„În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. În aceste situații, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile”, a precizat Amalia Gurzău, purtător de cuvânt al IȘJ. 

Cele trei scenarii de funcționare:

a) Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun  prezența  fizică  a antepreșcolarilor, preșcolarilor  și  elevilor  în unitățile  de  învățământ sunt permise  pentru  toate  categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

b) Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile  care  impun  prezența  fizică  a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt  permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum și pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

c) Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor  din localitate  este  mai  mare  de  3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt  permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii,  precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Dacă incidența cumulată la ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6, activitatea se suspendă. Elevii învață online.

Ultimele Stiri
abonare newsletter