Educație

Emil Boc: „Redeschiderea școlilor a fost una strategică. Nu putem sacrifica generația actuală”

Emil Boc susține că educația față în față este mult mai eficientă, iar autoritățile au avut o discuție strategică atunci când au decis redeschiderea școlilor.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că redeschiderea școlilor a fost una strategică și două elemente au înclinat balanța pentru a se lua această decizie. Emil Boc susține că actuala generație nu poate fi sacrificată, iar școlile din alte țări din Uniunea Europeană au rămas deschise în ciuda restricțiilor, potrivit edupedu.ro.

 


„Eu aș vrea să fac următoarea precizare. Nu trăim într-o situație normală. Trăim într-o pandemie care, repet, ne pune mari probleme tuturor în toate domeniile. A fost o discuție strategică, redeschidem sau nu școlile. Două elemente au cântărit spre redeschiderea școlilor. Unul, faptul că nu putem sacrifica generația de astăzi din punct de vedere educațional la nesfârșit, pentru că nu putem avea copii educați fără un contact direct la școală, știm bine, mai ales până la ciclul primar.

Nu putem la nesfârșit să stăm într-o asemenea situație și avem nevoie de educație față în față, complementară celei digitale. Doi, și alte țări din Uniunea Europeană care au trecut și trec prin măsuri dure de restricționare a unor activități au menținut școlile deschise. Aceste două elemente au prevalat și au spus, da, deschidem școlile în 9 februarie, pe cele trei scenarii.


De exemplu, noi, la Cluj, o să avem creșele, grădinițele și ciclul I-IV. Sperăm ca peste o săptămână să putem trece și la clasa a XII-a, și la a VIII-a, să vină la școală. Legea spune iarăși, dacă apar cazuri de infectare în școli, se trece automat la învățământul online, dar pornim de la premisa că avem nevoie de educație față în față”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Expert în sănătate: „Măștile textile sunt mai prietenoase pentru copii” VIDEO

abonare newsletter