Educație

Apar și tabletele, la final de semestru! Inspectoratul Școlar Cluj a distribuit azi 1.900 de tablete.

Inspectoratul Școlar Cluj a distribuit la 13 școli din județul Cluj 1.890 de tablete dotate cu internet gratuit. Până în acest moment s-au distribuit 4.723 de tablete în tot județul Cluj,

 

 


Inspectoratul Școlar Județean Cluj a distribuit astăzi, 6 ianuarie, 1.890 de tablete dotate cu internet gratuit și nelimitat pentru 24 de luni, pentru 13 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Tabletele au fost achiziționate din sume alocate de Ministerul Educației, în cadrul Programului național „Educația în siguranță”.

 


Până acum, au mai fost distribuite 4.723 de tablete în județul Cluj, fiind achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul Programului național „Școala de acasă”.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Cuj, pregătește depunerea unei cereri de finanțare din bani europeni, în parteneriat cu  19 unități de învățământ preuniversitar din județ pentru achiziționarea a 1.950 de tablete și a altor echipamente IT necesare unui proces educațional de calitate (table interactive, videoproiectoare, laptopuri etc.), iar primăriile din județ pregătesc proiecte similare pentru dotarea a 51 de unități de învățământ preuniversitar, eforturi care se alătură proiectelor depuse deja de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.                               Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 1.02.2021.


 „ Prin distribuirea tabletelor finanțate prin Hotărârea Guvernului, nr. 756/2020, dar și  a celor achiziționate de minister i-am avut în vedere  pe acei elevi, cu precădere din zonele rurale, care nu dispun, în acest moment, de niciun echipament  digital care să le faciliteze conectarea la activitățile educaționale online, respectiv pe acei elevi care, deși dețin dispozitive pentru conectare, acestea sunt partajate cu alți frați sau membri ai familiei. Considerăm că, odată cu depunerea proiectelor europene, această activitate de dotare cu echipamente IT la nivelul județului Cluj se apropie de final, iar desfășurarea activităților de învățare prin intermediul platformelor digitale nu va mai fi îngreunată de lipsa instrumentelor de conectare,” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Ministrul Educației a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului online până la data de 8 februarie. Ministrul a spus că i s-a sugerat un termen mai lung pentru prelungirea orelor online, dar el a refuzat categoric.


CITEȘTE ȘI:

Elevii clujeni vor circula cu autobuze noi, la redeschiderea școlilor. Cum arată noile vehicule?

 


Școala online continuă până pe 8 februarie! Cîmpeanu: „Speranța noastră este să organizăm semestrul al II-lea în format clasic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter