Educație

Școala online continuă până pe 8 februarie! Cîmpeanu: „Speranța noastră este să organizăm semestrul al II-lea în format clasic”

Elevii vor continua școala în sistem exclusiv online până pe data de 8 februarie, a anunțat ministrul Educației. Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului online

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru continuarea învățământului online până la data de 8 februarie. Ministrul a spus că i s-a sugerat un termen mai lung pentru prelungirea orelor online, dar el a refuzat categoric, potrivit edupedu.ro.

 


„Vom avea mâine (miercuri – n.r.) şedinţă de Guvern. Vom avea o Ordonanţă de Urgenţă prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul I, cu siguranţă, vom termina semestrul I, online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul II într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat.

Ca să poată să fie finalizat, e nevoie de o schimbare la Legea 55 care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020.


Am fost pus în faţa unei întrebări: dacă iniţiem Ordonanţă de Urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să-l iniţiem până în septembrie 2021. Am refuzat acest lucru şi am spus: nu; îl iniţiem până în data de 8 februarie, deci cu bună ştiinţă, mi-am retezat, mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământ online”, a declarat Cîmpeanu, marţi seară, la un post de televiziune.

Vacanța de iarnă se termină pe data de 11 ianuarie, iar elevii își vor încheia primul semestru în sistem online. Pe data de 30 ianuarie începe vacanța semestrială care se va încheia pe data de 7 februarie. Ministrul Educației va lua o decizie până pe 8 februarie, cu privire la secanriul de funcționare a școlilor din țară .


Proiectul de OUG nu este pus în dezbatere publică nici pe site-ul Guvernului și nici pe edu.ro, site-ul Ministerului Educației. Totodată, proiectul nu apare nici pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 6 ianuarie a premierului Florin Cîțu.

Ministrul Educației a spus că va face o analiză a criteriilor epidemiologice, a campanieide vaccinare și a elevilor care nu au avut acces la școala online până acum, iar în funcție de rezultate va lua o decizie definitvă.


„În funcţie de rezultatele pe care le vom avea, analiza va fi făcută de persoane care au competenţe altele decât cele ale ministrului Educaţiei. (…) Sunt oameni cu competenţe multiple în măsură să se pronunţe responsabil prioritizând starea de sănătate a elevilor, profesorilor”, a adăugat Cîmpeanu, care a precizat că o revenire a elevilor în bănci presupune respectarea în continuare a unor reguli. „Oricum, va trebui să respectăm exigenţe specifice perioadei prin care trece, chiar dacă vom reveni la şcoală”, a afirmat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Educației: „Nu excludem niciun scenariu de funcționare. Am luat în considerare și propunerea Consiliului Național al Elevilor”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter