Educație

Școlile ar putea să rămână ÎNCHISE încă două săptămâni. Rata de incidență în Cluj-Napoca este de aproape 5 la mia de locuitori

Cazurile de Covid-19 sunt în creștere iar acest lucru poate amâna redeschiderea școlilor și reluarea activităților în spațiul public.

scolile-vor-ramane-inchise-cel-mai-probabil-rata-de-incidenta-in-cluj-napoca-este-de-aproape-5-la-mia-de-locuitori scolile-vor-ramane-inchise-cel-mai-probabil-rata-de-incidenta-in-cluj-napoca-este-de-aproape-5-la-mia-de-locuitori

 

 


Numărul de cazuri Covid-19 se află în creștere, astăzi județul Cluj a înregistrat 356 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore. Dacă numărul de cazuri nu va scade în Cluj-Napoca, școlile nu se vor redeschide în termenul fixat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Prin urmare, desfășurarea activităților în mediul online ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni din cauza ratei de incidență care a ajuns la aproape 5 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.


În aceste condiții redeschiderea școlilor, dar și reluarea altor activități din spațiul public s-ar putea să fie amânată, potrivit lui Emil Boc.

„Ce se va întâmpla în următoarele zile va fi fundamental pentru redeschiderea școlilor după 14 zile. La cum arată astăzi evoluția, nu sunt șanse. Dar dacă se îmbunătățește, există șanse să se redeschidă. Să ieșim din limita lui 3 la mia de locuitori, să revenim la școală și să redeschidem restaurantele. Datele de astăzi ne arată că acest lucru este imposibil. Totul depinde de cum ne vom comporta în perioada următoare”, a declarat Emil Boc pentru EBS Radio.


În ultimele 2 săptămâni, rata de incideță a crescut aproape la 5 la mia de locuitori în Cluj-Napoca. Prefectul Clujului a declarat pentru sursa citată faptul că  sunt slabe șansele de reluarea cursurilor fizice din cauza numărului crescut de infectări.

„La cum arată cifrele în momentul de față este evident că sunt slabe șansele de a se relua cursurile. Suntem la rata de incidență de aproape 5 la mia de locuitori în municipiul Cluj-Napoca, este puțin probabil să scadă sub 3 rata de incidență. Cel mai probabil se va prelungi această măsură, desigur că dacă vom constata o îmbunătățire, vom ridica măsura iar elevii vor merge din nou fizic la școală”, a declarat prefectul Micea Abrudean.


Sfârșit de semestru în mediul online?

Se apropie perioada evaluărilor de final de semestru, iar acest lucru este dificil de realizat în mediul online. Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Marinela Marca spus că ar fi mult mai ușor atât pentru elevi, cât și pentru profesori dacă școlile ar trece în scenariul 1 de funcționare.

„Directorii știu ce au de făcut și țin legătura atât cu noi, cât și cu Direcția de Sănătate Publică. Singura problmeă este creșterea numărului de cazuri. Evident că ne-am dori cu toții să ne întoarcem la scenariul 1 și să lucrăm față în față. Este mult mai simplu și pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, cu atât mai mult că se apropie perioada evaluărilor de final de semestru, dar nu putem anticipa nimic. În funcție de cum vor evolua lucrurile, vom lua măsurile care se vor impune în acel moment”, a spus Marinela Marc pentru EBS Radio.


În Cluj-Napoca 150 de școli și grădinițe au trecut pe scenariul trei de funcționare, elevii desfășurându-și activitatea doar în mediul online. Acest lucru s-a întâmplat pe 22 octombrie, în urma depășirii ratei de incidență de 3 la mia de locuitori.

În județul Cluj, mai bine de jumătate din școlile preuniversitare funcționează pe scenariul trei, exclusive online. În present, 139 de elevi și 92 de profesori sunt infectați cu noul coronavirus, iar 242 de unități de învățământ preuniversitar își desfășoară cursurile exclusiv online.

CITEȘTE ȘI:

Cherecheș : „Școlile vor funcționa pe mai multe scenarii și anul viitor, chiar dacă va exista un vaccin anti-COVID”

Examenul la Evaluarea Națională va fi mai ușor! Dispar subiectele grele de rezolvat pentru elevi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter