Educație

Săptămână PLINĂ de controale SEVERE în școli! Copiii, mai în siguranța la școală, decât „când nu sunt controlați”. Cine respectă și cine nu, măsurile anti-COVID-19?

Controale severe se vor desfășura în școli începând cu săptămâna viitoare, pentru a se asigura bunăstarea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

Săptămână PLINĂ de controale SEVERE în școli! Săptămână PLINĂ de controale SEVERE în școli!

 

 


Premierul Ludovic Orban a cerut să se facă de acum controale severe în școlile din toată țara. Această măsură se va lua pentru a putea oferi elevilor și profesorilor siguranța în contextul epidemiologic în care ne aflăm în prezent.


Orban a mai evidențiat și faptul că dorește să transmită un mesaj clar autorităților din sistemul de învățământ, anume faptul că sunt obligați să supravegheze modul în care se desfășoară cursurile în fiecare centru educațional. Acest lucru însemnând verificarea dacă toate cadrele didactice și toți elevii respectă regulile impuse de lege.  Dar nu doar atât, profesorii ar trebui și ei să supravegheze dacă s-au adaptat copiii acestei situații.


Raport săptămânal pentru controalele din școli

Pentru ca toate acestea să poată fi realizate corespunzător, premierul a solicitat și un raport săptămânal în care să vadă care este situația.

În provincie, Orban consideră că ar trebui să fie mai amănunțit desfășurat un control de acest fel. Atât la școală, cât și în mijloacele de transport elevi.


La nivel național, 276 de copii cu vârste într 0-9 ani s-au infectat cu COVID-19, iar într 10-19 ani numărul a crescut la 597 de copii.

Copiii sunt mult mai în siguranța la școală

Potrivit prim-ministrului, copiii sunt "mult mai în siguranţă" la şcoală în ceea ce priveşte infecţia cu COVID-19, decât atunci „când nu sunt controlaţi”.


„Copiii la şcoală sunt mult mai în siguranţă decât atunci când nu sunt controlaţi. Din acest motiv este foarte important nu numai ce se întâmplă la şcoală, ci şi cum ajunge copilul la şcoală şi, mai ales, ce face copilul după ce pleacă de la şcoală. Pentru că, dacă ei nu sunt luaţi de părinţi sau li se permite o foarte mare libertate în timpul liber, există posibilitatea să nu se îmbolnăvească în şcoli, să se îmbolnăvească în exteriorul şcolii, după ce pleacă de la şcoală. Sunt adolescenţi care se duc pe terase, sunt adolescenţi care se duc în parc, sunt adolescenţi care se duc şi practică activităţi sportive sau au activităţi, dar care nu mai respectă regulile. (...) La şcoală copilul este mai în siguranţă decât atunci când nu este supravegheat”, a susţinut premierul.

În opinia sa, este prematur să se spună că a crescut numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cauza începerii şcolii.


„Este prematur să stabilim că a crescut numărul de cazuri, pentru că nu ştim dacă a crescut numărul de cazuri şi doi - nu ştim dacă a crescut din cauza începerii activităţii şcolare, pentru că este posibil ca, în prima săptămână sau în primele zece zile, foarte multe cazuri să fi apărut datorită vacanţelor şi copiii să se fi îmbolnăvit sau cadrele didactice să se fi îmbolnăvit înainte de începerea şcolii şi să se manifeste boala după începerea şcolii”, a afirmat Orban.

CITEȘTE ȘI:

Limba latină dispare din programa școlară. Ce materie îi va lua locul

 

Reguli speciale pentru studenți din cauza pandemiei de Covid-19: Dispar chefurile din cămin și aglomerările în camere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter