Educație

Limba latină dispare din programa școlară. Ce materie îi va lua locul

Limba latină va dispărea din programa școlară, fiind înlocuită cu alte discipline.

Limba latină dispare din programa școlară. Elevii vor putea studia teatrul încă din liceu Limba latină dispare din programa școlară. Elevii vor putea studia teatrul încă din liceu

 

 


Limba latină nu va mai fi predată în școlile din România, dar elevii vor putea studia teatrul, ca disciplină opțională, în anul școlar 2021-2022.

 


Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat joi un ordin în acest sens, scrie știripesurse.ro.

Conform unui comunicat al MEC, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021-2022, următoarele cursuri: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a).


„Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, dar și Declarației de la Frankfurt privind Educația prin Arte.

De asemenea, decizia are la bază și recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

abonare newsletter