Educație

Străinii iau cu asalt UMF Cluj! Un număr uriaș de studenți străini s-au înscris în acest an

UMF a înregistrat în acest 1759 de candidați din 90 de țări pe locurile destinate studenților din afară, ocupând astfel primul loc pe țară, universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini.

 

 


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a înregistrat cea mai mare concurență din ultimii 6 ani pentru locurile studenților care vin din străinătate.

 


1759 de candidați din 90 de țări s-au înscris pentru cele 600 de locuri oferite de universitate pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză. Un procentaj de 43% dintre studenții internaționali provin din țări precum Franța, Germania, Elveția, Italia, Grecia sau Maroc.

Admiterea la facultate s-a desfășurat printr-un concurs, la care era adăugat și dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale, la nivel de universitate şi specific.


„Ceea ce îi atrage pe studenții străini la UMF „Iuliu Hațieganu” este calitatea actului educațional, orientat cu precădere către activitățile practice și învățământ la patul bolnavului, cu metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicală și având o curriculă dintre cele mai atractive. Pentru a corespunde cerințelor europene ale învățământului medical, universitatea noastră a investit constant în infrastructură și în pregătirea cadrelor didactice, prin cursuri de limbi străine susținute de experți internaționali”, a declarat Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF din Cluj-Napoca

În anul universitar 2020-2021, la UMF vor studia 2.811 studenți străini

- Facultatea de Medicină: 1.964 de studenți internaționali


- Facultatea de Medicina Dentară: 553 de studenți internaționali

- Facultatea de Farmacie: 294 de studenți internaționali


Cum se vor desfășura cursurile?

În primul semestru din noul an universitar, date fiind condițiile epidemiologice, studenții din anii I și II vor studia online, iar cei din anii III, IV, V și VI vor trebui să fie prezenți la Cluj-Napoca pentru a putea participa la activitățile practice, ce se vor desfășura în sistem hibrid și modular.

Stagiile clinice la disciplinele de specialitate vor avea loc, în parte, la patul pacientului, cu respectarea condițiilor de distanțare, în vederea asimilării abilităților practice obligatorii pentru profesia medicală.

Pentru studenții care, din motive de sănătate sau personale, nu pot participa la activitățile onsite (mai ales studenții internaționali care au restricții de călătorie), activitățile didactice se vor desfășura numai online.

Ulterior se vor recupera modulelor de activitate practică în cursul semestrului al doilea sau în cadrul practicii de vară, după o metodologie care le va fi comunicată ulterior.

„Sperăm ca și acest an universitar să fie unul de succes, chiar în condițiile deosebite impuse de contextul epidemiologic, iar orașul nostru să devină o a doua casă pentru numeroșii studenți internaționali, pe care îi așteptăm cu drag”, a mai transmis rectorul universității.

CITEȘTE ȘI:

UMF Cluj, printre primele 1000 de universități din lume în Times Higher Education World University Rankings 2021

 

Patru elevi cu COVID-19, la Colegiul George Coșbuc. Activitate SUSPENDATĂ pentru 14 zile, în două clase

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter