Sănătate

Patru elevi cu COVID-19, la Colegiul George Coșbuc. Activitate SUSPENDATĂ pentru 14 zile, în două clase

Patru elevi din două clase ale Colegiului Național George Coșbuc au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Patru elevi cu COVID-19, la Colegiul George Coșbuc. Activitate SUSPENDATĂ pentru 14 zile, în două clase Patru elevi cu COVID-19, la Colegiul George Coșbuc. Activitate SUSPENDATĂ pentru 14 zile, în două clase

 

Activitatea celor două clase va fi suspendată timp de 14 zile, iar dacă situația se înrăutățește, întreaga unitate va trece la scenariul 3, adică la școală exclusiv online.


 

„Exista 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și 1 din altă clasă. Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, a confirmat prefectul Mircea Abrudean.


IPJ Cluj a demarat o anchetă

Prefectul Clujului arată că a solicitat demararea unei anchete Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, după ce directorul școlii ar fi decis fără avizul autorităților abilitate să îi trimită acasă pe toți elevii în cursul acestei dimineți.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil ca în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai spus Abrudean.


La câte cazuri se va închide școala?

Potrivit prefectului Clujui, o școală poate fi închisă la apariția a 3 cazuri de coronavirus la elevi din clase diferite și ținând cont de mai mulți factori de risc.

„Decizia închiderii școlii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai mulți factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP”, a adăugat Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI

Trei sportive din Cluj au fost depistate pozitiv cu CORONAVIRUS

 

abonare newsletter