Educație

Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar

Principala provocare a acestui an școlar este respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului recomandate de Grupul de Comunicare Strategică.

Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar

 

 


Cu toate că unele reguli erau deja evidente sau știute de elevi, altele au stârnit mirarea tuturor.

 


Elevii din România au aflat abia cu 3 zile înaintea începerii noului an școlar ce reguli trebuie să respecte la școală și în afara ei. Pe lângă bine-cunoscuta regulă de purtarea măștii de protecție apar unele care sunt de-a dreptul controversate.

Copiii să meargă pe jos

Printre altele, elevii sunt sfătuiți să meargă pe jos la școală, chiar dacă unii poate au de mers și 30 km în fiecare zi. O altă recomandare ar fi ca de luni, elevii să nu își mai îmbrățișeze persoanele dragi, mai ales bunicii.
În acest an școlar, copiii vor face sport, însă fără să se joace cu mingea, deoarece este impusă distanțarea fizică de un metru între colegi în sala de curs și un metru și jumătate în pauze. Totuși, în timpul pauzelor, elevii pot lua o pauză de la purtarea măștii.


Regulile noului an școlar

Din 14 septembrie, elevii trebuie să-și stabilească atent locul în sala de clasă, pentru că nu vor mai avea voie să se mute din acea bancă, la fel ca în alți ani. În plus, părinților nu li se va mai permite să pășească în unitatea de învățământ.

Elevii nu mai au nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie pentru început de an:


„În acest moment trebuie doar recomandarea pentru acei copii cu comorbidități cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparținători și vor să facă învățământ online, pentru profesorii care au comorbidități și vor să facă învățământ online. Celelalte care sunt de intrare în colectivitate, dacă nu se regăsesc în acele dosare, care sunt la început de fiecare ciclu, va fi permis să fie aduse în prima săptămână”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:


Cum vor merge elevii la școală în Cluj. LISTA COMPLETĂ a școlilor și scenariile după care se vor face cursuri!

 

Se renunță la avizele epidemiologice cerute inițial elevilor pentru deschiderea școlilor
 

 

 

abonare newsletter