Actualitate

Se renunță la avizele epidemiologice cerute inițial elevilor pentru deschiderea școlilor

Ministerul Sănătății a ales să renunțe la avizele epidemiologice cerute elevilor pentru 14 septembrie, în urma protestelor medicilor de familie.

Se renunță la avizele epidemiologice cerute inițial elevilor pentru deschiderea școlilor Se renunță la avizele epidemiologice cerute inițial elevilor pentru deschiderea școlilor

 

 


Decizia a venit după ce medicii de familie s-au plâns că nu pot emite acele avize pe bandă rulantă. Doctorii au anunțat că valul de părinți și copii care s-ar putea prezenta la cabinete ar putea favoriza numărul îmbolnăvirilor de coronavirus.

 


Astfel, în urma numeroaselor cereri din partea medicilor de familie care spun că valul de părinți și copii care se vor prezenta, în această perioadă, la cabinetele medicale, ar putea crește riscul infectării atât pentru copii, cât și pentru adulți sau bolnavi cronici, Ministerul Sănătății a decis eliminarea acestui document.

Categorii de copii care fac excepție

Există două categorii de copii care nu vor putea intra în colectivitate fără acest aviz epidemiologic, și anume elevii cu boli cronice și copiii care intră pentru prima dată la grădiniță sau schimbă ciclul educațional.


„Am avut această discuție, s-a mers pe principiul că timpul este prea scurt și să putem prelungi și în prima săptămână și în a doua săptămână. Recomandarea mea a fost pentru cei care au patologii cronice pentru a putea decide dacă pot veni la învățământ față în față sau să aleagă varianta de învățământ online, atât pentru cei care sunt cu comorbidități”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acestaa mai amintit de varianta învățământului online pentru copii care au în familie membrii cu boli cronice sau persoane vârstnice pe care vor să le protejeze. Decizia eliminării avizelor a fost luată tocmai pentru a se evita aglomerarea cabinetelor medicale.


CITEȘTE ȘI:

CTP suplimentează transportul public odată cu începerea școlii. PROGRAMUL liniilor de autobuz pentru elevi
 

 


Copilul are gripă sau Covid-19? Nu există diferențe clare între simptome

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter