Educație

Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că elevii pot opta pentru învățământul online, dacă aceștia consideră că mersul la școală reprezintă un risc pentru ei și familia lor.

Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile? Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile?

 

 


Decizia de a opta pentru învățământul online trebuie să fie luată de către părinți și medicul de familie.

Starea de sănătate a familiei

„Acum, părintele la fel trebuie să facă - să evalueze starea de sănătate din familie și dacă există vreun risc, și dacă medicul de familie consideră că nu trebuie copilul să fie supus riscului sau familia, atunci putem apela și la situația în care să învețe copilul online”, a precizat ministrul.


Declarația pe proprie răspundere a părinților

Anisie a discutat despre declarația pe proprie răspundere care condiționează accesul copilului în unitatea de învățământ:

„Această declarație pe care Ministerul Sănătății a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că și părintele trebuie să-și asume alături de școală și de autoritățile locale această revenire la cursuri.”


De asemenea, ministrul Educației vine cu o propunere de completare a declarației, în ajutorul părinților:

„Având în vedere că va fi supus părintele la o declarație pe propria răspundere și acolo sunt menționate și articole din Codul Penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă „după cum cunosc” sau ceva care să asigure și părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem să spunem că din start este părintele de rea credință și aduce copilul bolnav la școală”, a adăugat aceasta, potrivit DCNews.


 

CITEȘTE ȘI:


Ministrul Educației: Anul școlar va începe cu ore mai puține! Ce spune Iohannis?

 

ISJ pregătit pentru un nou an școlar? Ce schimbări s-au adus pentru a îmbunătăți calitatea școlii pe timp de pandemie?

 

 

abonare newsletter