Educație

Ministrul Educației: Anul școlar va începe cu ore mai puține! Ce spune Iohannis?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că anul școlar va începe cu reducerea numărului de ore de la clasă, în special pentru clasele pregătitoare. Președintele a vorbit despre regulile noului an școlar.

Ministrul Educației: Anul școlar va începe cu ore mai puține! Ce spune Iohannis? Ministrul Educației: Anul școlar va începe cu ore mai puține! Ce spune Iohannis?

 

 


„Aseară a fost aprobată în ședința de Guvern o  Ordonanță de Urgență prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele și vom începe acest an școlar cu clasa pregătitoare. Deci începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă. Și vom prezenta noile planuri cadru pentru învățământul primar. În curând, specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor prezenta aceste noi planuri cadru în dezbatere publică”, a declarat Monica Anisie.

 


Klaus Iohannis despre începerea școlilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că școala trebuie să înceapă pentru că este important pentru copii să învețe, să meargă la cursuri și să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. De asemenea, acesta a precizat că există mai multe proiecte de regulamente în lucru, care vor fi aprobate și făcute publice în scurt timp.

„Când un elev acuză simptome trebuie trimis la medic ca să verifice care este problema. În situația unei epidemii, cu atât mai mult. Este însă foarte clar că școala nu va începe ca de obicei când lumea se aduna în curtea școlii, toți bucuroși că începe școala. Nu se vor aduna, școala totuși trebuie să înceapă. Fiindcă este inadmisibil să avem o generație pierdută”, a declarat șeful statului.


Regulamente, ordine și proceduri speciale

Iohannis a anunțat că în mediile de specialitate este în discuție prevenirea generației pandemiei:

„Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie și la acestea lucrează Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, ele se discută și într-un timp foarte scurt, cu siguranță, vor fi aprobate și făcute publice. Măsurile nu sunt complicate, deci lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, regulile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena”, a spus Klaus Iohannis.


 

CITEȘTE ȘI:


ISJ pregătit pentru un nou an școlar? Ce schimbări s-au adus pentru a îmbunătăți calitatea școlii pe timp de pandemie?

 

Elevii se vor întoarce în clase renovate și modernizate, în 76 de unități de învățământ din Cluj-Napoca

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter