Educație

Sute de kilometri pentru o șansă la educație! Vlad Crișan Pop aleargă la Bucovina Ultra Rocks

Vlad Crișan Pop a dus numele MagiCAMP din Cluj-Napoca până la Polul Nord – via Ungaria, Austria, Croația, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Africa de Sud, China.

Sute de kilometri pentru o șansă la educație! Vlad Crișan Pop aleargă la Bucovina Ultra Rocks Sute de kilometri pentru o șansă la educație! Vlad Crișan Pop aleargă la Bucovina Ultra Rocks

 

 


De șase ani, de când a pășit prima oară în „tabăra care i-a schimbat viața”, plăcerea de a alerga a căpătat un scop nobil: susținerea copiilor aflați în suferință. Este felul lui Vlad Crișan Pop de a mulțumi pentru cele mai importante lecții de viață pe care le-a primit de la acești copii.

 


„În momentul în care îi ajuți pe alții, ești mult mai fericit și mai împăcat cu tine. Am realizat că fiecare suntem aici pentru un scop și că dacă am ajutat măcar un copil să aibă medicamente sau să participe gratuit în tabăra MagiCamp, nu am trăit degeaba. Și am mai învățat că lucrurile bune pe care le faci ți se întorc, mai devreme sau mai târziu”, a mărturisit Vlad.

Fiecare pas pe care Vlad îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui. Sau cum atât de frumos îi spune Raluca, soția lui, și ea om Magic: „Vlad, pașii tăi dau aripi copiilor”.


Iar atunci când simte că nu mai poate, când picioarele îi sângerează de arșiță sau degerături și trupul începe să cedeze sub efort, oboseală, foame și temperaturi extreme și alunecă în halucinații, copiii aceștia devin aripile lui și îi poartă pașii mai departe – mica sirenă cu ochi albaștri, băiatul în scaun cu rotile care visa să fie fotbalist, anii de copilărie țintuiți la pat de perfuzii chinuitoare, ochii secați de lacrimi ai părinților, bilețelele primite de la copii în Poșta MagiCamp, pe care le ia cu el în fiecare cursă deși le știe pe de rost.

A renunțat la Loteria Vizelor… pentru Loteria Viselor!

Cum? Cum să renunțe? El, care are picioare, și mâini, și e în putere. Gândul ăsta îl însoțește prin deșerturi de nisip sau de gheață și îl împinge mai departe. Și tot gândul ăsta îl ține și pe loc. Când a avut ocazia să emigreze în America, cu Loteria Vizelor, a ales să rămână aici. A ales Loteria Viselor.


„Am ajuns la concluzia că doar rămânând aici putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem cele mai mari obiective. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează exact așa cum te aștepți. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”, spune Vlad.

A rămas într-o țară cu multe motive de fugit încotro vezi cu ochii, pentru că și de-ar fi fugit nu s-ar mai fi putut ascunde nicăieri de amintirea copiilor pentru care oamenii ca el sunt vitali.


Iubirea lui a învins frica. Vlad doar aleargă, nu fuge!

În ultimii șase ani, banii strânși de Vlad Pop din sudoarea ultramaratoanelor la care a alergat și generozitatea celor care au crezut în el și în proiectele Magic au asigurat transportul și zile de neuitat în MagiCAMP pentru sute de copii cu diagnostic oncologic și 100 de burse educaționale MagicEDU, în valoare de 600.000 de lei, menite să prevină abandonul școlar al acestor copii.

În plus, coordonează împreună cu soția sa MagicHOME-ul de la Cluj-Napoca (cazarea gratuită a copiilor veniți la tratament la Clinica de Pediatrie 2) și Magic Box (cutiile de alimente trimise lunar către de familii din Transilvania cu copii grav bolnavi).

Daca rezonezi cu scopul noil pentru care Vlad aleargă, poți dona 2 euro prin SMS la numărul 8844, textul BURSA sau intrând pe https://asociatiamagic.ro.

Cum va decurge Bucovina Ultra Rocks – 105km?

Cea mai lunga cursă porneste de la baza pârtiei Runc (capătul străzii Căprioarei) și urcă pe vârful Rarău de două ori (cu o buclă prin Cheile Moara Dracului și Codrul Secular Slătioara), apoi urcare pe Pietrosu Bistriței prin Zugreni, coborâre lungă în satul Rusca și urcare pe vârful Giumalău de două ori (cu o buclă în Valea Putnei și Codrul Secular Giumalău), coborâre în TransRarău, după care direct către finish în Câmpulung Moldovenesc pe pârâul Mesteacăn.

1. Rarău (1) km 14 – AHC – (1200+, 300-)
2. Moara Dracului km 21 – HC (1270+, 1240-)
3. Slătioara km 27 – AHC (1580+, 1390-)
4. Rarău (2) km 34 – AHC – (2450+, 1540-)
5. Zugreni km 44 – AHC (2660+, 2630-) Cut-off time: 12h
6. Pietrosu Bistriței km 48 – C (3800+, 2730-)
7. Rusca km 58 – AHC + Drop Bag (3900+, 3850-) Cut-off time: 16h
8. Giumalău (1) km 68 – HC (5120+, 3970-)
9. Valea Putnei km 78 – AHC (5220+, 5030-) Cut-off time: 21h
10. Giumalău (2) km 90 – HC ( 6470+, 5210-)
11. Poiana Stânii km 95 – AHC (6720+, 5850-)
12. Finish Câmpulung Moldovenesc km 105 – AHC (7200+, 7200-)

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pop aleargă 108 km pentru a ajuta tinerii să învețe! Donează și tu pentru o cauză nobilă


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter