Educație

Guvernul PNL a IGNORAT Clujul la capitolul creșe și grădinițe, acuză Horia Nasra (PSD)

Partidul Național Liberal (PNL) nu a acordat „niciun leu” municipiului Cluj-Napoca pentru construcția de creșe și grădinițe noi, susține parlamentarul clujean Horia Nasra.

Guvernul PNL a IGNORAT Clujul la capitolul creșe și grădinițe, acuză Horia Nasra (PSD) Guvernul PNL a IGNORAT Clujul la capitolul creșe și grădinițe, acuză Horia Nasra (PSD)

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) admite că municipiul se confruntă în ultimii ani cu un număr scăzut de locuri în creșe și grădinițe pentru copiii tinerelor familii din Cluj-Napoca, oraș care și-a centrat activitatea economică, după Revoluție, în jurul universităților – o comunitate tânără, care își propune să învețe și să muncească în capitala Transilvaniei.

Construcţia de creşe și grădinițe noi este imperios necesară! Încă de acum trei ani i-am propus primarului Emil Boc, ca printr-un parteneriat politic local să punem umărul şi să construim creşe noi în Cluj-Napoca și în zona metropolitană”, susține Horia Nasra, care spune că, înainte să facă această propunere actualului edil, alături de colegii din PSD Cluj a solicitat și a primit fonduri de la Guvernul PSD pentru construcția de noi creșe și grădinițe.


„În anul 2017, Guvernul PSD a alocat 17 milioane lei pentru construirea a două creșe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca și alte două în comunele Baciu și Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este important ca liderii PNL Cluj să aibă minim forța pe care am avut-o noi, în 2017, la București și să aducă bani la Cluj. Deocamdată, niciun proiect de investiție, la nivel local, nu a fost finanțat de către Guvernul PNL, în Cluj-Napoca sau în comunele limitrofe!”, mai spune Nasra.

Reamintim, că trei creșe, cu 240 de locuri, vor fi date în funcțiune în următoarele luni, în Cluj-Napoca. De asemenea, părinții micuților care nu au prins loc la creșele de stat din municipiu, pot primi între 250 și 750 de lei pentru a-și angaja și plăti o bonă. Acest ajutor se aplică însă doar pentru bonele cu atestat, care sunt foarte greu de găsit.


CITEȘTE ȘI:

Creșă cu 60 de locuri, gata la toamnă în cartierul Bună Ziua
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter