monitorulcj.ro Menu
Educație

Trei noi creșe, cu 240 de locuri, vor fi date în folosință la Cluj. Nota de plată: 1 milion de euro/an!

Trei creșe, cu 240 de locuri, vor fi date în funcțiune în perioada următoare.

Trei noi creșe, cu 240 de locuri, vor fi date în folosință la Cluj. Nota de plată: 1 milion de euro/an!

Prima dintre ele, cu un număr de 60 de locuri, este creșa de pe strada Theodor Capidan din cartierul Bună Ziua. Creșa a fost preluată luna trecută, prin donație, de primăria municipiului. Astăzi, consilierii locali au aprobat darea ei în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca.

„Vă mulțumesc pentru faptul că ați răspuns invitației noastre pentru această ședință de îndată, pentru a grăvi procesul punerii în funcțiune a unei noi creșe în municipiul Cluj-Napoca, este vorba despre creșa din cartierul Bună Ziua. Această creșă a fost trecută în domeniul public iar acum o dăm în administrarea Centrului Bugetar Creșe, astfel încât, în această toamnă, alte 60 de locuri în creșă să fie disponibile pentru clujeni”, a declarat primarul Emil Boc.


Clădirea pentru creșă, „donată” de un investitor imobiliar

Clădirea a fost preluată de Primăria Cluj-Napoca în luna iunie din proprietatea companiei Terastar SRL, care construiește în zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea un ansamblu imobiliar format din 15 blocuri.

„Este primul proiect prin care primăria preia în proprietate publică o creșă impusă de primărie investitorilor privați în domeniul imobiliar. Încep să se vadă roadele consecvenței politicii noastre de a cere dezvoltatorilor imobiiari să aibă și infrastructura adiacentă infrastructurii pe care o realizează. Pe de o parte, drumuri, pe de altă parte, școală, creșă sau grădiniță, în funcție de nevoi.


Prin eforturile direcție de specialitate, pe 15 octombrie, sperăm să putem avea creșa în folosință. Încetul cu încetul, acest cartier primește ceea ce trebuie. Bulevardul a fost lărgit, sunt piste de biciclete, transport în comun, creșă, se realizează și un parc nou, cu alte cuvinte, normalitatea este la ea acasă în cartierul Bună Ziua”, a mai spus edilul Clujului.

240 de locuri în creșe, până în februarie 2021

Alte 90 de locuri vor fi disponibile, tot începând cu 15 octombrie, în creșa de pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăștur. În luna februarie a anului viitor, alte 90 de locuri urmează să fie disponibile la creșa care se construiește pe Aleea Meziad, tot din cartierul Mănăștur.


„240 de noi locuri în creșe vor fi finalizate în perioada următoare, după cum urmează: în 15 octombrie, 90 de locuri la creșa de pe Grigore Alexandrescu. Tot pe 15 octombire, aceste 60 de locuri din această creșă vor fi dispobile dacă toate lucrurile merg în regulă. În februarie anul viitor, alte 90 de locuri vor fi disponibile la creșa de pe Meziad”, a mai arătat Boc.

Un milion de euro pe an, pentru salariile angajaților din viitoarele creșe

Potrivit primarului, cele 3 creșe vor crea circa 75 de locuri noi de muncă, angajați ai căror salarii vor ocsta primăria peste un milion de euro pe an, bani din bugetul local.


„Pentru ca aceste 240 de noi locuri în creșă să fie funcționale, avem nevoie de angajarea a 75 de persoane. Asta înseamnă un efort bugetar de un milion de euro anual, pe care primăria trebuie să îl caute și să îl facă, pentru că banii aceștia nu îi avem astăzi, dar trebuie să îi avem și pentru perioada de trei luni de anul acesta și pentru întreg anul viitor. Este o prioritate a noastră și, în consecință, și în finanțările de la buget vom acorda prioritate asigurării acestor resurse”, a mai spus primarul Clujului.

CITEȘTE ȘI


Creșă cu 60 de locuri, gata la toamnă în cartierul Bună Ziua