Actualitate

Creșă cu 60 de locuri, gata la toamnă în cartierul Bună Ziua

Consilierii locali vor dezbate marți un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca a unei grădinițe din cartierul Bună Ziua, acolo unde proprietarii Grand Hotel Italia construiesc un asamblu de 15 locuințe.

Centrul Bugetar de Administrare Creșe va prelua o grădiniță din cartoierul Bună Ziua Centrul Bugetar de Administrare Creșe va prelua o grădiniță din cartoierul Bună Ziua

Proiectul de hotărâre prevede darea în administrare, în favoarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca, a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, strd. Theodor Capidan nr. 17, compus din teren în suprafață de 1.000 mp și construcție cu destinație de creșă, având valoarea de inventar de 24.086 lei pentru teren și 1.145.836 lei pentru construcție.

Creșa nouă va avea 60 de locuri, lucrările de modernizare și dotare urmând să fie gata până în 15 octombrie. Tot până în 15 octombrie va fi finalizată și creșa de de pe strada Grigore Alexandrescu cu 90 de locuri, iar în februarie 2021 va fi finalizată creșa de pe strada Meziad cu 90 de locuri.


În urmă cu o lună, Consiliul Local a acceptat oferta de donație a grădiniței și terenului aferent acesteia, aflat în proprietatea companiei Terastar SRL. Construirea grădiniței și donarea acesteia în proprietatea municipiului a fost o condiție impusă în Planul Urbanistic Zonal  (PUZ) pentru construirea ansamblului de locuinţe din zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea.

Clădirea în care va funcționa grădinița are regim de înălțime P+E, fiind alcătuită din 4 camere de grupe, o sală multifuncțională și mai multe spații administrative.


Prin hotărârea nr. 259 din 19 iunie 2014, privind PUZ-ul str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea, consiliul local stabilea că beneficiarul va ceda cu titlul gratuit către Primăria Cluj-Napoca următoarele surpafețe: suprafața de teren de 600 mp pentru amenajarea unui parc, lângă biserică, și 1.000 mp pentru construirea unei grădinițe, care după finalizare va fi cedată de asemenea. Nu vor fi recepționate lucrările de construire a locuințelor decât după recepționarea și cedarea grădiniței, împreună cu terenul aferent de 1.000 mp către Municipiul Cluj-Napoca. PUZ-ul prevedea ca în vecinătatea Grand Hotel Italia vor fi în total 15 blocuri S+P+3E+ER, un bloc P+2E+M, o grădiniță, o biserică și o zonă de parcări și grădini publice orășenești.

15 blocurile, construite de patronii de la Grand Hotel Italia în Bună Ziua

Terastar SRL este administrată de Simion Prunean și italianul Gianni Batani, iar ca și asociați îi are pe Luciana Perugini, Cristina Batani, Gianni Batani, Paola Batani. Aceștia conduc și Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele de pe strada Trifoiului, aflată în vecinătatea ansamblului de locuințe.


La momentul aprobării PUZ-ului, vecinii din zonă au găsit mai multe nereguli, pe care le-au prezentat consilierilor, fapt care i-a făcut atunci să amâne luarea unei decizii. Ei reclamau că nu este asigurat spațiul minim pentru înconjurarea bisericii, și nici retrageri laterale și posterioare de 10 metri, dar nici parcajul auto nu este asigurat. Cu toate acestea, PUZ-ul a fost aprobat în vara anului 2014.

CITEȘTE ȘI


În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter