Educație

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Orban: „Trebuie să fim pregătiți pentru orice”

Profesorii, elevii și prăinții trebuie să fie pregătiți de reînceperea cursurilor din toamnă, doar online, avertizează premierul Ludovic Orban,

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Orban: „Trebuie să fim pregătiți pentru orice” Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Orban: „Trebuie să fim pregătiți pentru orice”

Ludovic Orban, premierul României a declarat că redeschiderea școlilor în septembrie depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii. Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație. Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator”, a declarat Ludovic Orban.


Profesorii și elevii pot primi, la cerere, un laptop sau o tabletă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care Ministerul Educației și Cercetării (MEC) asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet. Actul normativ vizează completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

„Ministerul Educației şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaționale agreate”, prevede legea.


CITEȘTE ȘI 

Tablete și WI-FI gratuit pentru copiii din comunitățile de romi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter