Educație

E oficial! Profesorii și elevii pot primi, la cerere, un laptop sau o tabletă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care Ministerul Educației și Cercetării (MEC) asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.

Elev școala online ore Elev școala online ore

Actul normativ vizează completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

„Ministerul Educației şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaționale agreate”, prevede legea.


De asemenea, actul normativ stipulează că MEC asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activitățile de e-learning.

Potrivit unei scrisori deschise semnate de Consiliului Național al Elevilor și peste 20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți, Legea nr. 327/2020 este o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori, iar procesul de educație va putea continua independent de evoluția epidemiei.


CITEȘTE ȘI:

Tablete pentru elevii clujeni. Primăria alocă bani pentru cumpărarea a 1.678 de dispozitive

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter