Educație

Tablete și WI-FI gratuit pentru copiii din comunitățile de romi

Copiii care fac parte din comunitățile de romi ale municipiului Cluj-Napoca vor beneficia începând de luni de wi-fi gratuit pentru a avea acces la educație.

Elevi pata rat scoala Elevi pata rat scoala

În acest an, primăria Cluj-Napoca a achiziționat 2098 de tablete pentru elevii care nu dețin calculator sau laptop, cu venituri reduse, pentru a asigura egalitatea de tratament.

O parte dintre aceste tablete au fost achiziționate pentru elevii care fac parte din comuntățile de romi de la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, tot pentru a asigura accesul la învățământ, în aceste comunități au fost instalate antene care să asigure accesul la WI-FI, iar începând de luni, accestul va fi gratuit.


„Au fost instalate 13 antene pentru pe Cantonului, Dalas, comunitatea de pe Coastei și Rampa, care asigură WI-FI gratuit. În această perioadă s-a verificat, s-a testat, iar de luni va fi accesibil pentru toată această comunitate, fără parola de acces”, a declarat primarul Emil Boc.

Pentru instalarea acestor puncte de WI-FI au fost folosite resurse financiare europene, în valoare de 18.000 de euro.


„Am insistat mult ca această comunitate să aibă acces la educație inclusivă, iar abonamentul va fi plătit de Primărie, dar antenele și echipamentel au fost cumpărate din bani europeni”, a completat primarul.

CITEȘTE ȘI:


Primăria Cluj-Napoca va introduce 18 noi locații de WI-FI gratuit

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter