Educație

Școala online ar putea ascunde o problemă majoră: abandonul școlar

Statisticile arată o scădere a abandonului școlar în Cluj, dar anul acesta nu s-au făcut monitorizări.

Școala online ar putea ascunde o problemă majoră: abandonul școlar Școala online ar putea ascunde o problemă majoră: abandonul școlar

Problema abandonului școlar este una îndelung dezbătută de specialiști. Cu toate că ultimele studii arată că rata abandonului școlar a scăzut anul trecut, anul acesta închiderea școlilor ar putea să ascundă această problemă gravă.

La Cluj, rata abandonului școlar a scăzut

Din fericire, rata de părăsire timpurie a școlii în județul Cluj se situează printre cele mai reduse din regiunea Nord-Vest, fiind sub media atât a regiunii cât și a țării.


CITEȘTE ȘI:

Rata abandonului școlar a scăzut la Cluj, dar e în continuare o problemă în întreaga țară

„Din analiza multi-anuală a datelor referitoare la elevii aflați în situație de risc de părăsire timpurie a școlii rezultă că, un număr impresionant de elevi aflați în această situație aparțin comunităților sărace din județ (multe comunități rrome semnificative, inclusiv în urban), cum ar fi: Aghireș Fabrici, Apahida, Cămărașu, Câmpia Turzii (Școala Gimnazială Mihai Viteazul), Ciurila, Cojocna, Florești, Frata, Gilău, Gherla (Liceul Teoretic Kemeny Zsigmond), Huedin (Liceul Tehnologic Vlădeasa), Iclod, Iara, Luna, Mica, Mociu, Palatca, Turda (Școala Gimnazială Andrei Șaguna, Școala Profesională Poiana Turda), Sâncraiu, Viișoara (aceste comune sunt prezente în statisticile din cel puțin doi ani școlari)”, se arată într-un document transmis de Ministerul Educației Naționale.


Probleme din cauza școlii online?

Din cauza școlii online și a faptului că profesorii nu au notat absenții, s-ar putea să fie o problemă în acest sens în județul Cluj.

„De obicei facem acest calcul la încheierea cursurilor pentru anul școlar care s-a finalizat. Avem date în curs de procesare, se ocupă colegii de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj de ele. Acum, nu ni s-a părut relevant să cerem actualizare în condițiile în care copiii nu au frecventat orele, nu li s-a pus absențe, ne-am focusat pe pregătirea examenelor în această perioadă”, a declarat Marinela Marc, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Tot mai puțini copii părăsesc școala. Rata abandonului școlar s-a redus


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter