Educație

Andonescu, către elevi: „Nu îmi mai trimiteți mesaje ca să vă spun subiectele. Greșelile de ortografie din SMS-uri mă supără”

Ministrul Educației a publicat pe pagina ministerului un mesaj video pentru elevii care sunt în perioada de examene.

Ecaterina Andronescu a ținut să le ceară elevilor să nu îi mai trimită mesaje în care să-i solicite subiectele de la examene. În plus, Andronescu a remarcat că mesajele elevilor au greșeli de ortografie și i-a atenționat pe tineri.

„Dragii mei absolvenți de gimnaziu, astăzi sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre voi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis arătați că știți carte și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat.


Peste o zi o să dați un examen nou, un examen la matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, rigoare modul în care gândim, ne ajută să ne structuram ideile. Vă doresc să aveți succes și la matematică. În ziua de repaus pe care o aveți mâine răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română. Aveți încredere în voi și cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de bacalaureat. Vă doresc succes și să aveți încredere în voi!”, a transmis Ministrul Educației.

abonare newsletter