Educație

Fosta directoare a Liceului Mihai Eminescu, Mariana Dragomir, a murit

Mariana Dragomir, fosta directoare a Liceului Mihai Eminescu şi fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, a murit.

Dascăl de excepție al învățământului clujean, mereu preocupată de bunul mers al educaţiei din România, Mariana Dragomir va fi înmormântată miercuri, 1 februarie, în Cimitirul Central.

“În momentul în care vor înţelege că cercetarea acţiune în şcoală va fi o soluţie pentru a dezvolta strategiile cele mai bune de formare a copiilor din şcoala respectivă atunci lucrurile se vor schimba. Pentru că într-un fel poţi lucra în licee, în colegii naţionale de top, în altfel poţi lucra în alte tipuri de şcoli şi apoi calitatea la noi este percepută doar prin prisma mai mult cantitativ: procentul la bacalaureat, numărul de elevi cu media de 10, câţi profesori au doctoratul. Instrumententele acestea de cuantificare a calităţii, că mai mult se ia cantitativ, procentual, ne topim în statistici”, spunea anul trecut Mariana Dragomir într-o ultimă apariţie televizată.


Mesajele de condoleanţe au început să curgă.

“A fost un om absolut extraordinar, a fost inspector general, a fost inspector general adjunct pe curriculum, a fost director la Liceul Mihai Eminescu pe profil de franceză, am lucrat foarte mult cu ea pe proiecte, era foarte apropiată de copii, un om absolut deosebit. Ea nu mai lucra de câţiva ani în învăţământ, de vreo 4-5 ani. Lucra la ONG-ul respectiv, chiar aveam un proiect comun, a fost depus şi care a intrat în evaluare, sperăm să primească şi finanţare. Avea experienţă, era un om foarte deschis”, a spus şeful ISJ Cluj Valentin Cuibus.


“Profesor de vocaţie, dedicându-şi viaţa şcolii şi educaţiei în cel mai cuprinzător înţeles al termenului, Mariana Dragomir lasă în urmă generaţii de profesori pe care i-a format în spiritul gândirii critice şi al metodelor actuale de educaţie, la nivel naţional manager desăvârşit, a continuat apoi şi din postură de preşedinte de ONG să gândească programe prin care să participe activ la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ”, este mesajul ISJ Cluj.

“Un ultim omagiu doamnei Mariana Dragomir, dascăl de excepție al învățământului clujean, colaborator și formator deosebit de apreciat al Casei Corpului Didactic Cluj. Condoleanțe familiei și Dumnezeu să o odihnească”, este mesajul colegilor de la Casa Corpului Didactic Cluj.

abonare newsletter