Educație

Echipa studențească de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a obținut locul secund la concursul internațional Seismic Design Competition din Statele Unite

Echipa de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca reunită sub genericul Seismic Design Competition (SDC) a obținut locul al II-lea la competiția internațională de inginerie seismică de la Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii

 

Este vorba despre studenții Luca Zăhan (căpitanul echipei), Adrian Zacharievici, Robert Teodorescu, Victor Mitea, Andrei Mitu, David Havrstiuc, Simona Halip, Bianca Bologa, Paula Bosi, Mădălina Rusu, Nicoleta Popa și Matei Dragoș.


Ei au reprezentat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la cea de a 19-a ediție a concursului Seismic Design Competition, concurs la care universitatea clujeană participă încă din anul 2011. Rezultatele anilor precedenți au culminat cu trei poziționări consecutive ale echipei clujene pe primul loc.

Echipa i-a avut ca îndrumători pe Răzvan Mureșan, Denisa Dragomir, Diandra Jula, Sabina Nitulescu și profesorilor Ovidiu Prodan și Paul Mihai Moldovan. 


Testul din Seattle, realizat pe platforma seismică, a fost un succes, după cum indică și poziționarea rezultatului obținut de studenții clujeni. Macheta echipei clujene a făcut față cu brio simulării cutremurului. „Ea a demonstrat rezistența și ingeniozitatea echipei noastre”, au rememorat reprezentanții SDC de la Universitatea Tehnică.

Luni, după-amiază, universitatea clujeană a organizat o festivitate de premiere a echipei de studenți Seismic Design Competition care a obținut prețiosul loc secund. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții firmelor care susțin activitatea SDC, alături de conducerea UTCN și alți membri ai comunității academice. Macheta de concurs a fost adusă la eveniment și pusă în mișcare. Ceremonia a avut loc la hubul UTCN din strada George Barițiu nr. 4-6.


„Suntem incredibil de mândri că am obținut un loc pe podium la Seismic Design Competition 2024, Seattle, Washington! Această experiență ne-a oferit lecții valoroase și a întărit echipa noastră în moduri pe care nu ni le-am imaginat niciodată”, au declarat reprezentanții echipei câștigătoare.

Seismic Design Competition este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute. Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.

CITEȘTE ȘI:

O echipă de studenți de la UTCN, locul 4 la o competiție de securitate cibernetică! Au participat peste 100 de echipe din toată lumea.

Un prototip medical imprimat 3D, creat de cercetătorii UTCN, a fost prezentat la un târg internațional din Dubai!

Ultimele Stiri
abonare newsletter