Educație

Bani europeni pentru 11 școli speciale din județul Cluj. Echipamente de 1,6 milioane de lei, prin PNRR.

Şcolile speciale clujene vor fi dotate cu echipamente speciale ultramoderne, în valoare de peste 1,6 milioane de lei, din fonduri europene.

Şcolile speciale clujene vor fi dotate cu echipamente speciale ultramoderne, în valoare de peste 1,6 milioane de lei, din fonduri europene/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Şcolile speciale clujene vor fi dotate cu echipamente speciale ultramoderne, în valoare de peste 1,6 milioane de lei, din fonduri europene/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Consiliul Județean Cluj a semnat contractul având ca obiect furnizarea de echipamente de telecomunicații și diverse tipuri de echipamente computerizate pentru instituțiile școlare speciale clujene.

 


Investiția este parte a unui proiect mai amplu, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj. Valoarea acestuia este de 7.484.551,64 lei, TVA inclus.

„Continuăm investițiile în infrastructura școlară specială, astfel încât elevii să beneficieze de condiții optime pentru învățare și dezvoltare, adaptate cadrului tehnologic actual. Este un proiect important, vizate fiind toate cele 11 instituții educaționale  subordonate forului administrativ județean, cărora le vom asigura dotări de ultimă generație, la standarde europene”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Printre echipamentele achiziționate, care vor facilita procesul instructiv-educativ, se numără: 109 table interactive, 111 sisteme de sunet, 151 camere videoconferință, 141 scanere de documente cu cameră portabile, 6 videoproiectoare+căști audio, 8 softuri educaționale pentru elevii cu cerințe educative speciale, 3 smartbord-uri, 8 tablete grafice, 14 microfoane ambientale, etc.

Valoarea contractului este de 1.651.044 lei, fără TVA.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Calendarul evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Când vor avea elevii examenele naționale?

Vouchere culturale de 600 de lei, pentru elevii de clasa a IX-a din Cluj-Napoca, de anul școlar viitor

Ultimele Stiri
abonare newsletter