Educație

Anca Buzoianu, rector UMF Cluj, la deschiderea anului universitar: „O nouă generație de studenți își încredințează visurile în mâinile noastre”

A început un nou an universitar la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, luni, 2 octombrie. Rectorul Anca Dana Buzoianu a transmis un mesaj comunității academice la ceremonia de deschidere.

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, la deschiderea anului universitar 2023-2024 / Foto: UMF Cluj - Facebook Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, la deschiderea anului universitar 2023-2024 / Foto: UMF Cluj - Facebook

 

 


Sala Aula „Iuliu Hațieganu” de la Universitatea de Medicină și Farmacie a devenit luni neîncăpătoare cu ocazia ceremoniei de deschidere a anului academic 2023-2024. Studenții, profesorii și părinții au celebrat, cu entuziasm și bucurie, un nou început.

 


De luni, 2 octombrie, campusul universitar s-a umplut din nou de viață, fiindcă a primit peste 1600 de „boboci” care au ales să studieze la universitatea clujeană de medicină.

Rectorul Anca Dana Buzoianu a transmis un mesaj studenților și colegilor de la universitate, la deschiderea noului an școlar:


„Stimați colegi,
De mai bine de 150 de ani, în fiecare toamnă, universitatea noastră își redeschide porțile pentru un nou an academic. Anul universitar 2023-2024 aduce noi oportunități, iar conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanţa academică în formarea de profesionişti în domeniul sănătății.

Anul acesta, avem un nou program de studiu în cadrul Facultății de Farmacie – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic și am înființat extensia de la Baia Mare, unde avem 60 de studenți la programul de studiu Asistență medicală generală. În același timp, vom continua investițiile în modernizarea infrastructurii universității și vom susține activitatea de cercetare științifică din cadrul celor 3 facultăți și al centrelor de cercetare avansată. De asemenea, intrăm în noul an universitar cu o recunoaștere internațională deosebită oferită de cele mai prestigioase clasamente la nivel mondial mondial, care atestă calitatea serviciilor educaționale pe care le oferim, precum și calitatea activității de cercetare din cadrul universității.


CITEȘTE ȘI:
Concurență mare la admitere la UMF Cluj! 8 candidați străini pe un loc la medicină dentară, în limba franceză

 

Dar pe lângă toate aceste aspecte, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu este și o componentă importantă a comunității clujene, aflată în permanență în serviciul acesteia, dar la fel de importantă și pentru România. În fiecare an, de pe băncile universității noastre pornesc spre toată țara, dar și peste hotare, profesioniști în domeniul sănătății foarte bine pregătiți, entuziaști și motivați, dornici de afirmare și de perfecționare, care duc mai departe prestigiul școlii medicale clujene. Iar aceasta este cea mai mare mare răsplată pentru munca noastră.


Dragi colegi,
Iată-ne acum, la începutul unui nou an universitar, cu o nouă generație de studenți care își încredințează visurile și speranțele în mâinile noastre. Suntem pregătiți și entuziaști să le oferim un parcurs educațional de calitate astfel încât, la finalul studiilor, să îi putem privi în ochi și să fim încredințați că ne-am făcut datoria așa cum se cuvine. Iar pentru asta, stimați colegi, vă mulțumesc și vă asigur de sincera mea considerație. 
Intrăm în noul an cu spații renovate și modernizate - amfiteatre, cămine, cele două cantine, cabinete medicale. De asemenea, vom menține plata cu ora la nivelul crescut de anul trecut și, dacă rectificarea bugetară ne va permite, o vom mări cu încă 25% de îndată ce vom primi fondurile de la bugetul de stat. Le mulțumesc colegilor din administrație, care prin efortul lor din timpul vacanței studențești au făcut posibil acest lucru.

Vă doresc să pășiți în noul an universitar cu încredere, bucurie și dorința de a performa. Vă asigur de întreaga mea susținere în atingerea succesului dumneavoastră și în îndeplinirea misiunii pe care ne-am asumat-o împreună: excelența în educația medicală și farmaceutică. Doresc întregii comunități academice un an universitar plin de succese și împliniri!”, a transmis rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Peste 1500 de farmaciști s-au adunat la Cluj, la Congresul Național de Farmacie. Rector UMF Cluj: „Trebuie să tratăm mai mult pacientul și mai puțin boala”

Studenții străini de la UMF „Iuliu Hațieganu” explorează diversitatea culturală a Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter