Educație

Evaluare Națională 2023, clasa a VIII-a. Iată ce subiecte au primit elevii la examenul de Limba română

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a susţin luni, 19 iunie, primul examen din cadrul Evaluării Naţionale 2023 - proba scrisă la Limba Română.

Subiecte la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, limba română / Foto: subiecte.edu.ro Subiecte la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, limba română / Foto: subiecte.edu.ro

 

 


Elevii care au absolvit clasa a VIII-a și au susținut examenul de Limba și literatura română la Evaluarea Naţională 2023 au avut două texte suport la primul subiect. Este vorba despre textul „Limir-Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler.

 


La prima proba de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a, la al doilea subiect, elevii trebuiau să redacteze o cmpunere în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici. Compunerea trebuia să aibă minim 150 de cuvinte. 

Subiectele și baremele vor fi publicate oficial de Ministerul Educației aici, pe subiecte.edu.ro, site-ul oficial al Ministerul Educației.


Proba scrisă la Matematică este programată pentru miercuri. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba şi literatura maternă.

Calendar Evaluare Națională 2023:

  • 19 iunie 2023 - Limba și literatura română - probă scrisă
  • 21 iunie 2023 - Matematica - probă scrisă
  • 22 iunie 2023 - Limba și literatura maternă - probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00) - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16:00 - 19:00) - 29 iunie 2023 (orele 8:00 - 12:00) - Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie - 4 iulie 2023 - Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în săli de examen, monitorizate audio-video.


Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe Evaluarea Națională. Peste 5100 de absolvenți de clasa a VIII-a din Cluj susțin proba la Limba română luni

Emoții pentru elevi. Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe luni! Tot ce trebuie să știi despre examene!

Ultimele Stiri
abonare newsletter