Educație

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată din nou

Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat.

Elevi la examen. Foto Pixabay Elevi la examen. Foto Pixabay

 

Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate pentru 30 și 31 mai din cauza declanșării grevei naționale pe 22 mai. Anunțul ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar „Prof.Ion Neacşu” Buzău, a precizat luni, că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru marșul de la Guvern spre Cotroceni.


„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.   Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“, potrivit ministerului Educației.

Inițial, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, apoi, din cauza grevei generale pornite pe 22 mai au fost amânate pentru 30 și 31 mai. Pe 30 mai este anunțat un nou marș al profesorilor în Capitală.


Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a IV-a au avut loc pentru că erau programate înainte de greva generală din 22 mai.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simulare Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a susțin luni prima probă, la limba și literatura română

Aproape 5.000 de elevi din Cluj susțin probele de Evaluare Națională. Primul examen are loc marți

Încep simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot ce trebuie să știi despre examene

Ultimele Stiri
abonare newsletter