Educație

Elevii de 10 de la bacalaureat și evaluare națională primesc 1.000 de lei de la Primărie

Primăria Cluj-Napoca a decis să îi recompenseze cu 1.000 de lei pe elevii care au obținut 10 „pe linie” la examenul de bacalaureat și evaluare națională. Tot 1.000 de lei vor primi și profesorii care i-au pregătit.

sursa foto Facebook Emil Boc sursa foto Facebook Emil Boc

 

Consilirii locali vor decide, joi, alocarea sumei de 30.000 de lei de la bugetul local pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, precum și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

De asemenea, 44.000 de lei vor fi alocați pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora.

8 elevi de 10 la bacalaureat

Atât elevii, cât și profesorii vor primi 1.000 de lei net de persoană. Vorbim de 8.000 de lei pentru cei 8 elevi care au obținut media 10 la bacalaureat și 22.000 de lei pentru cei 22 de profesori care i-au pregătit.


Vorbim de 8 elevi care la examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2022 au obținut 10 „pe linie” la bacalaureat, aceștia provenind de la următoarele licee: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” (3 medii), Colegiul Economic „Iulian Pop”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

De asemenea, vor fi premiați 22 de profesorii care au asigurat succesul copiilor, după cum urmează:


Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – un profesor de limba română, doi profesori de matematică
Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” – un profesor de limba română, un profesor de istorie, un profesor de la socio-umane (logică, argumentare și comunicare)
Liceul Teoretic „Avram Iancu” – 2 profesori de limba română, 3 profesori de matematică, un profesor de chimie și un profesor de anatomie
Colegiul Economic „Iulian Pop” – un profesor de română, unul de matematică și altul de geografie
Colegiul Național „Gheorghe Șincai” – un profesor de română, altul de istorie și altul de logică
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – un profesor de română, unul de istorie și altul de logică

Județul Cluj este și în acest an pe primul loc în țară în urma rezultatelor obținute la prima sesiune a examenului de bacalaureat, rata de promovabilitate a elevilor clujeni fiind de 85,10%. 


„În acest context, în scopul susținerii și evidențiarii elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, cât și de recunoaștere a rolului important al profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, Primăria dorește să îi recompenseze pe elevii care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. De asemenea, se dorește și recompensarea profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora. Fiecare va primi 1.000 de lei drept recompensă față de efortul depus și mulțumire pentru exemplul pe care îl dau comunității”, transmite municipalitatea.

16 elevi de 10 la evaluarea națională

1.000 de lei vor primi și cei 16 elevi care au obținut 10 „pe linie” la examenul de Evaluare Națională, aceștia fiind de la următoarele școli: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (3 elevi), Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță” (3 elevi), Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” (2 elevi), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (3 elevi).


De asemenea, 28 de profesori de limba română și matematică de la aceste școli vor primi și ei bani pentru că au pregătit elevii. 

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a este un examen național și reprezintă modalitatea de evaluare a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Cu această ocazie, sunt testate cunoștințele de limba și literatuă română, respectiv matematică.

La examenul de evaluare națională din sesiunea iunie 2022, elevii clujeni au obținut rezultate remarcabile, contribuind la clasarea județului Cluj în top cu cele mai bune rezultate. După contestații, municipiul Cluj-Napoca are 16 medii de 10. Rata de promovabilitate pe județul Cluj a fost de 92,73%, prima pe țară, iar pe municipiu a fost de 96,26%.

„Pentru rezultatele remarcabile obținute la examen de către cei 16 elevi, municipalitatea dorește să îi premieze pe aceștia cu câte 1.000 de lei/elev, drept recompensă pentru efortul depus și mulțumire pentru exemplul pe care îl dau comunității. De asemenea, se dorește recompensarea celor 28 de profesori care s-au ocupat de pregătirea acestor elevi cu câte 1.000 de lei/profesor”, susține conducerea Primăriei.

CITEȘTE ȘI:

139.000 de lei vor fi alocați de consiliul local pentru premierea elevilor clujeni „de 10” și a profesorilor lor

Emil Boc, mândru de rezultatele obținute de elevii clujeni la Bacalaureat: „Clujul, din nou pe primul loc”

Criza din creșele clujene a fost rezolvată! Emil Boc: „Păstrăm personalul și drepturile salariale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter